HMM Algeciras, cea mai mare navă de transport containere din lume

HMM Algeciras, cea mai mare navă de transport containere din lume
Compania sud-coreeana HMM a lansat la apă cea mai mare navă de transport containere din lume, denumită HMM Algeciras.

Joi, 23 aprilie, compania sud-coreeana HMM a lansat la apă cea mai mare navă de transport containere din lume, care are o lungime de 400 de metri, o lățime de 61 de metri și o capacitate de transport de aproximativ 24.000 de containere, conform standardului TEU.

HMM Algeciras, cea mai mare navă de transport containere din lume

Lansarea la apă a navei HMM Algeciras, așa cum a fost aceasta botezată, a avut loc în șantierul naval Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering amplasat pe insula Goeoje, iar la festivitatea oficială a participat inclusiv președintele sud-coreean, Moon Jae In

HMM Algeciras este prima, din cele 12 nave care vor fi livrate până în septembrie 2020, având o capacitate de încărcare de 24.000 de containere.

HMM, fosta companie Hyundai Merchant Marine, a semnat în urmă cu doi ani un contract cu trei companii sud-coreene pentru construcția a 20 de nave de mare capacitate, care să respecte și noile prevederi în ceea ce privește protecția mediului.

VEZI ȘI: UDMR vrea scutirea vehiculelor comerciale de la plata rovinietei și a taxei de pod în 2020

Până în 2021 mai este programată și livrarea a încă 8 cargoboturi cu o capacitate de încărcare de 16.000 de containere din clasa TEU.

HMM Algeciras va opera sub pavilion panamez pe una din rutele comerciale care leagă Asia de Europa de Nord. Cursele vor fi operate de consorțiul The Alliance, din care face parte și HMM, compania fiind al patrulea membru al societății.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.