GreenZoneTop News

Holcim comandă 1.000 de camioane electrice Volvo

Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție pentru vânzarea a 1.000 de camioane electrice către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de construcții din lume.

Aceasta este cea mai mare comandă de camioane electrice primită de Volvo Trucks până în prezent. Primele 130 de unități vor fi livrate în al patrulea trimestru din 2023 și 2024.

Holcim comandă 1.000 de camioane electrice Volvo

Restul până la 1.000 de camioane electrice Volvo vor fi livrate până în 2030 și vor fi folosite în toată rețeaua europeană a Holcim. Primele 130 de modele FM Electric și FH Electric vor fi utilizate în Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie.

Acordul este rezultatul unui parteneriat mai larg între Holcim și Volvo Group. ”Colaborarea de lungă durată și angajamentul puternic pentru a face cu adevărat o diferență sunt esențiale pentru ca reducerile mari de emisii de CO2 să devină realitate. Sunt foarte mândru de parteneriatul dezvoltat cu Holcim și de rezultatele obținute împreună”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

”Tranziția către emisii nete zero necesită colaborări extinse în întreg lanțul de valori. Suntem încântați de parteneriatul cu Volvo pentru decarbonizarea operațiunilor noastre europene de logistică. Obiectivul nostru este de a avea 30% din flota de camioane grele formată din modele fără emisii până în 2030”, a spus și Jan Jenisch, președinte și CEO al Holcim.

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane diesel Volvo FH cu modele electrice FH Electric alimentate cu energie verde, până la 50.000 de tone de CO2 pot fi economisite în fiecare an. Ambele companii au obiective ambițioase de mediu și sunt membri fondatori ai First Movers Coalition (FMC).

Din aceeași categorie...

Back to top button