CamioaneSustenabilitate

Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

Designwerk Technologies AG a livrat către Holcim primele trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E dezvoltate în primăvara lui 2020, împreună cu Liebherr.

Futuricum a schimbat numele camioanelor electrice, din ETM 1005 și ETM 1205, care făceau referire la capacitatea malaxorului, în Concrete 40E, care face referire la masa totală a vehiculului. Sarcina utilă pentru vehiculele livrate de Futuricum este de 22 de tone.

Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

Pentru șasiu și cabină, inginerii de la Futuricum au ales modelul Volvo FM, pe care l-au transformat pentru a funcționa 100% electric. Concrete 40E este folosit pentru operațiuni de bază, pe distanțe scurte, dar vine cu avantajul că este mult mai silențios decât un vehicul similar cu motor diesel.

Betoniera este pusă în mișcare de două baterii de 170  kWh, capacitate totală de 340 kWh, iar puterea camionului este 500 kW. Acesta este disponibil cu trei pachete de baterii: Small cu 170 kWh, Medium cu 255 kWh (1x 170 kWh + 85 kWh) și Large cu 340 kWh.

Pentru că Holcim își dorește o flotă complet verde pe viitor, încărcarea vehiculelor electrice se face exclusiv cu energie din surse regenerabile. Încărcarea se face, în funcție de baterie, între 1,3 și 2,2 ore până la 80%, iar pentru o încărcare totală Futuricum spune că este nevoie de 7,5 – 15 ore.

VEZI ȘI: Caterpillar a prezentat la CES 2021 tehnologia autonomă pentru camioane de mină

Conform celor de la Futuricum urmează o perioadă în care vor strânge toate datele din timpul utilizării și vor dezvolta un vehicul care să fie folosit și în zone mai speciale de livrare.

Parteneriatul dintre Designwerk Technologies AG, Futuricum și Avesgo AG cu Liebherr va ajuta Holcim Elveția să-și atingă obiectivele stabilite în ceea ce privește emisiile de noxe, următorul pas fiind acela de a folosi betoniere electrice și pentru livrarea de materiale de construcții spre șantierele care folosesc produsele Holcim și nu doar în zona carierelor sau a fabricii de producție.

Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button