Transport 4.0

Holcim va testa dumperele electrice autonome Volvo

În cadrul inițiativei de digitalizare „Plants of Tomorrow”, producătorul de agregate și ciment Holcim va testa dumperele electrice autonome produse de Volvo.

Holcim Elveția și Volvo Autonomous Solutions vor colabora în cadrul unui proiect comun în care vor fi testate și dezvoltate în continuare dumperele electrice autonome ale producătorului suedez. Locația aleasă pentru derularea acestui proiect este cariera de calcar Gabenchopf, din Siggenthal, deținută de producătorul de ciment și agregate.

Holcim va testa dumperele electrice autonome Volvo

Dumperele electrice autonome testate în prezent de Volvo nu numai că sunt mai silențioase și mai durabile decât cele convenționale, ci sunt și mai sigure. De fapt, acestea sunt prima soluție de transport electrică autonomă, certificată european și disponibilă comercial, pentru industria extractivă.

„Acest proiect prezintă o soluție de transport durabilă care este viabilă din punct de vedere comercial și combină schimbările tehnologice de conectivitate, automatizare și electrificare”, spune Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions.

Pentru Holcim, logistica joacă un rol major în eforturile la nivel mondial de reducere a impactului asupra climei. La fel de importantă este și problema energiei regenerabile. De altfel, Holcim folosește energie electrică 100% regenerabilă în toate locațiile sale din 2019 și își propune să folosească numai energie verde pentru vehiculele alimentate electric, cum ar fi autobetonierele electrice care sunt deja în utilizare.

VEZI ȘI: TuSimple va testa un camion autonom fără operator uman la bord, în SUA

Testarea și implementarea probabilă a dumperelor electrice autonome în cariera sa face parte din inițiativa de digitalizare a Holcim „Plants of Tomorrow”. Ca parte a inițiativei, Holcim testează tehnologii de automatizare, robotică și inteligență artificială pe parcursul întregului proces de producție pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru o producție de ciment mai sigură, mai eficientă și mai durabilă.

„Ambiția Volvo nu este altceva decât să aducă viitorul soluțiilor de infrastructură și transport clienților săi într-un mod viabil din punct de vedere comercial, iar acest proiect comercial inovator reprezintă următoarea fază a acestei călătorii”, conchide Nils Jaeger.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button