CarburantiȘtiri

Holthausen Energy Points a inaugurat o stație publică de hidrogen la Groningen

Vineri, 12 noiembrie, Holthausen Energy Points a inaugurat la Groningen o stație publică de alimentare cu hidrogen, una din cele mai mari din Olanda.

Situată pe locul campusului neutru energetic al Century Autogroep din Groningen, stația este deschisă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pentru oricine dorește să alimenteze cu hidrogen. Alimentarea unui autoturism, a unei autoutilitare sau a unui camion durează între 5 și 10 minute.

Holthausen Energy Points a inaugurat o stație publică de hidrogen la Groningen

Hidrogenul verde este produs într-un electrolizor chiar la stație, care folosește energie de la 43.000 de panouri solare din parcul solar Woltjespoor din apropiere.

Instalația este proiectată astfel încât duza de alimentare să nu înghețe, chiar și în timpul utilizării intensive. Astfel, stația este potrivită pentru procesarea hidrogenului la o presiune de 10 bari, astfel încât să poată fi conectată direct la conducta Gasunie pe viitor.

VEZI ȘI: Daimler Truck și TotalEnergies colaborează pentru un ecosistem de hidrogen

Groningen este considerat „Capitala Hidrogenului” în Olanda, iar provincia Groningen este numită „Valea Hidrogenului”. Municipalitatea din Groningen este pionier în domeniul hidrogenului, aceasta utilizând peste 40 de vehicule cu hidrogen, de la autoturisme până la autoutilitare și camioane. Acest lucru face ca municipalitatea din Groningen să fie cel mai mare client pentru noua stație de alimentare cu hidrogen, deși aceasta are deja cincizeci de clienți.

Mai mult, în cel mai mare oraș din nordul Olandei, producătorul chinez Hyzon a ales să producă camioanele sale electrice cu hidrogen pentru piața din Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button