Auto

Honda a prezentat E Prototype, versiunea de pre-serie a primului electric din portofoliul companiei

Honda a ales Salonul Auto de la Geneva pentru a expune noul E Prototype.

Vehiculul este descris drept o versiune de pre-serie a pimului model electric de serie pregătit de constructorul japonez. Totodată, E Prototype reprezintă evoluția conceptul Urban EV, vehicul care a fost expus în premieră în urmă cu un an.

Honda a prezentat E Prototype, versiunea de pre-serie a primului electric din portofoliul companiei

Designul lui Honda E Prototype este unul cu linii retro care ne trimit cu gândul la prima generație Civic. Liniile simple se regăsesc la nivelul caroseriei, iar acestea se împletesc perfect cu elementele moderne.

Spre exemplu, oglinzile laterale au fost înlocuite cu camere video, logo-ul Honda prezent pe grila frontală este iluminat, iar jantele sunt aerodinamice și favorizează consumul.

Interiorul este unul simplu, dar care îmbină elemente de ultimă generație. Toată planșa de bord a lui Honda E Prototype a devenit un ecran uriaș pe suprafața căruia sunt afișate absolut toate informațiile cu privire la vehicul. Ecranul este delimitat virtual astfel încât să aibă rol de instrumentar de bord și de sistem de infotainment. În extremități, ecranul va afișa imaginile captate de camerele video care înlocuiesc cele două oglinzi laterale.

În acest moment, Honda nu oferă foarte multe detalii despre sistemul electric de propulsie pregătit pentru E Prototype. Știm că autonomia vehiculului electric va fi de 200 de kilometri, iar anumite surse apropiate companiei sugerează o putere de aproximativ 100 de cai.

Versiunea de serie a lui Honda E Prototype va fi prezentată până la finalul acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button