ȘtiriTehnologie

Honda și Isuzu vor dezvolta camioane electrice pe bază de hidrogen

Honda și Isuzu au anunțat că vor demara un parteneriat pentru dezvoltarea unor viitoare camioane electrice de mare tonaj pe bază de hidrogen.

Parteneriatul presupune testarea sistemelor de propulsie electrică pe bază de hidrogen dezvoltate de Honda pe camioane produse de Isuzu.

Honda și Isuzu vor dezvolta camioane electrice pe bază de hidrogen

Honda are deja în gama de turisme un model de serie cu sistem de propulsie pe bază de hidrogen. Numele său este Clarity, însă în acest moment piața nu cere astfel de vehicule.

„Deși am realizat o mulțime de proiecte de cercetare și dezvoltare pe turisme, încă nu am descoperit cum să utilizăm tehnologia pe bază de pile de combustie pe vehiculele comerciale”, a declarat un purtător de cuvânt al Honda.

„Acest parteneriat ne va permite să facem aceste teste. Suntem de părere că sistemele de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen se potrivesc de minune cu camioanele de mare tonaj. Acestea vor avea o autonomie mare, iar parteneriatul cu Isuzu ne va permite să testăm aceste date”, a completat oficialul Honda.

VEZI ȘI: Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

Dacă Honda și Isuzu vor reuși să vină cu o soluție viabilă, asta ar însemna că numărul stațiilor de alimentare cu hidrogen vor crește. Iar ca urmare a acestei reacții, Honda va fi capabilă să vândă mai multe turisme cu astfel de sistem de propulsie.

În prezent, Honda Clarity se vinde doar pe piețele din Japania și SUA în cadrul unor programe de leasing operațional. În 2018, Honda a vândut doar 654 de Clarity din totalul celor 5.23 de milioane de vehicule comercializate la nivel global.

Din aceeași categorie...

Back to top button