Hotărâre: Legea salariului minim în Germania este valabilă și pentru șoferii străini

Hotărâre: Legea salariului minim în Germania este valabilă și pentru șoferii străini
Tribunalul financiar Berlin-Brandenburg a casat două hotărâri judecătorești emise după ce mai multe firme poloneze de transport contestaseră legea privind aplicarea salariului minim în Germania.

Hotărârea a fost luat pe 16 ianuarie 2019, însă acesta nu este definitivă, scrie verkehrsrundschau.de. În același timp, Tribunalul financiar Berlin-Brandenburg a confirmat competențele autorităților vamale de control în aplicarea salariului minim la nivel intern.

Hotărâre: Legea salariului minim în Germania este valabilă și pentru șoferii străini

În conformitate cu aceasta decizie, angajatorii străini trebuie să respecte aceleași prevederi pe care le au angajatorii locali, atunci când angajatul lor efectuează prestări de servicii pe teritoriul Germaniei.

VEZI ȘI: Controale în Germania pentru respectarea repausului săptămânal de 45 de ore

Astfel, în cazul șoferilor de camion, aceștia trebuiesc remunerați cu cel puțin salariul minim din Germania stabilit pentru această categorie de angajați. Acest lucru se aplică și în cazul în care activitatea durează doar o perioadă scurtă de timp, așa cum se întâmplă adesea cu șoferii de camioane străini.

Instanta din Cottbus, sesizată inițial cu aceste spețe, a considerat că este discutabilă aplicabilitatea acestei norme în cazul în care activitatea (pe teritoriul german) durează o perioadă scurtă de timp, cum se întamplă în cazul șoferilor companiilor de transport străine.

Însă, în opinia Tribunalului Fiscal Berlin – Brandenburg, obligația de a plăti salariul minim nu încalcă legislația europeană, nici dreptul constituțional.

Instanța a admis astfel apelul împotriva hotărârilor judecătorești pronunțate de Tribunalul din Cottbus. Soluția nu este definitivă și se poate declara recurs.

 

 

 

 

Follow #infotrucker