GreenZone

hylane cumpără încă 32 de camioane cu hidrogen Hyundai

Compania germană de închirieri hylane a comandat alte 32 de camioane electrice cu hidrogen Hyundai XCIENT Fuel Cell.

De peste un an, hylane închiriază vehicule comerciale cu celule de combustie, după un model pay-per-use. Compania a înmatriculat primul Hyundai XCIENT Fuel Cell din Germania, iar acum se laudă cu cea mai mare flotă de camioane cu hidrogen din UE.

hylane și clienții săi au fost impresionați de camionul Hyundai. Echipat până acum cu suprastructuri pentru mărfuri uscate sau refrigerate, ca vehicul solo sau cu remorcă, modelele XCIENT Fuel Cell au transportat zilnic diferite bunuri în Germania și țările învecinate.

”Împreună cu Hyundai, am transformat mobilitatea pe bază de hidrogen într-o realitate în Germania. Obiectivul nostru a fost de a evalua dacă hidrogenul are potențialul de a face lanțurile de aprovizionare mai sustenabile. Camioanele au fost folosite cu succes de clienții noștri de peste un an”, a declarat Sara Schiffer, Managing Director al hylane.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

De aceea, hylane a decis să achiziționeze alte 32 de camioane cu hidrogen Hyundai XCIENT Fuel Cell. O noutate va fi că unele vehicule vor fi echipate cu suprastructură pentru transport de containere compatibile cu transportul multimodal.

XCIENT Fuel Cell are o autonomie de aproximativ 400 km, datorită celor 7 rezervoare de hidrogen, care se realimentează în aproximativ 10 minute. Noile camioane ale hylane, achiziționate cu subvenție prin programul KsNI, vor ajunge la primii clienți imedit după livrare, la începutul anului 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button