GreenZone

Hyundai a livrat primele camioane cu hidrogen în Germania

Hyundai a livrat primele 7 camioane electrice cu hidrogen XCIENT Fuel Cell în Germania, către HyLane GmbH, compania care se va ocupa de închirierea vehiculelor.

Camioanele livrate în Bremerhaven fac parte dintr-un lot de 27 de unități care vor ajunge în următoarele săptămâni în Germania, direct de la fabrica Hyundai din Coreea de Sud. În primă fază, HyLane va primi 17 camioane.

Hyundai a livrat primele camioane cu hidrogen în Germania

”Este un moment istoric. După succesul lansării lui Hyundai XCIENT Fuel Cell în Elveția, ne extindem activitățile din Europa, prima etapă fiind Germania”, a declarat Beat Hirschi, CEO al Hyundai Hydrogen Mobility.

”Primele camioane cu hidrogen produse în serie formează baza cooperării pe termen lung cu Hyundai, pe care o vom extinde continuu de acum înainte. Închiriem vehiculele la un preț fix pe kilometru, permițându-le clienților să utilizeze camioanele atât cât au nevoie și cu un risc minim”, a spus și Sara Schiffer, Director General al hylane.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Toate vehiculele livrate au fost achiziționate cu ajutorul unor subvenții de la Ministerul Federal German de Transport.

XCIENT Fuel Cell are o autonomie de aproximativ 400 km cu un plin de hidrogen. Camioanele dispun de 7 rezervoare de hidrogen, timpul mediu de realimentare fiind de 10 minute. Camioanele livrate către hylane sunt o evoluție a primelor modele de serie alimentate cu hidrogen produse de Hyundai. Imediat după ce au coborât de pe vapor, vehiculele vor merge direct la carosieri, unde vor fi echipate cu dube frigorifice și suprastructuri pentru mărfuri uscate.

Din aceeași categorie...

Back to top button