Hyundai a premiat câștigătorul „Brilliant Young Entrepreneurs”

Compania coreeană Hyundai a decernat premiul câștigatorului „Brilliant Young Entrepreneurs” din acest an, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc la Amsterdam.  Echipa câștigătoare din 2014 este „COOL4SEA”, din Danemarca. Grupul de studenți de la Academia Maritimă Internațională Svendborg a dezvoltat un sistem unic care răcește și încălzește o ambarcațiune, prin utilizarea propriei călduri reziduale și a dispozitivelor auxiliare.  „COOL4SEA” a concurat împotriva a 20 de echipe finaliste, din 14 țări europene, câștigând marele premiu, care constă în consiliere, dar și într-un suport finaciar în valoare de 15.000 euro, ambele fiind oferite de către Hyundai pe parcursul a 12 luni.

Membrii juriului au evaluat cinci categorii principale pentru a determina viabilitatea proiectului: potențialul de business, oportunitațile de dezvoltare, impactul asupra comunității, performanța financiară, dar și inovația. „Echipa COOL4SEA s-a remarcat prin soluția unică de economisire a energiei pentru sectorul maritim. Chiar dacă aceasta nu este raportată în mod direct la industria auto, studenții câștigatori au dat dovadă de o nouă abordare, esențială în procesul de consolidare a unui viitor durabil pentru toate industriile din sectorul transporturilor”, a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europa.

Hyundai a premiat câștigătorul „Brilliant Young Entrepreneurs”

„Viitorii lideri de afaceri au nevoie acum de suportul nostru, acesta fiind principalul obiectiv al programului ?? Brilliant Young Entrepreneurs??. Hyundai şi-a luat angajamentul de a susţine tinerii talentaţi în materie de afaceri, care vor conduce industria şi economia europeană către un viitor prosper”, a adăugat Rushforth.

Pe lângă Allan Rushforth, juriul a fost compus din Jorge Llorente de Diego, Manager de Dezvoltare Reţea Hyundai Motor Europa, Philippe Vanrie, CEO al Centrului European de Business & Inovaţie şi Fausto Escriga, CEO şi co-fondator al Cramway – câştigătorul din Spania al premiului “Brilliant Young Entrepreneurs”, ediţia 2013. Înfiinţat în anul 2012, programul ‘Brilliant Young Entrepreneurs” se adresează studenţilor, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani şi este susţinut împreună cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa, cel mai mare furnizor din regiune de programe de educaţie de antreprenoriat. Acest program reprezintă una dintre activităţile Hyundai la nivel pan–european, care are rolul de a susţine şi de a încuraja tinerii să-şi dezvolte abilităţile prin intermediul unor oportunităţi transpuse în practică. “Skils for the Future” reprezintă un alt program Hyundai, care oferă consiliere şi suport financiar tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

 

Follow #infotrucker