Utilitare ușoare

Hyundai confirmă dezvoltarea unui pick-up bazat pe conceptul Santa Cruz

Hyundai a anunțat că va face o investiție de 410 milioane de dolari într-o uzina din SUA, urmând ca aceasta să asambleze din 2021 și versiunea de serie a conceptului Santa Cruz.

Pick-up-ul Santa Cruz a fost prezentat publicului larg pentru prima dată în 2015, iar de atunci și până astăzi au tot existat zvonuri care spuneau că producătorul asiatic îl va introduce în producția de serie.

Hyundai confirmă dezvoltarea unui pick-up bazat pe conceptul Santa Cruz

Dar acum, lucrurile sunt clare. Vom vedea un pick-up semnat de Hyundai.

VEZI ȘI: Primele informații oficiale despre utilitara electrică Peugeot e-Expert

Investiția anunțată de producătorul sud-coreean va avea loc la fabrica din Montogomery, iar introducerea lui Santa Cruz pe linia de asamblare va genera încă 200 de locuri noi de muncă, numărul total al angajaților de acolo urmând să treacă de 1.000.

„Ați văzut conceptul unui pick-up încă din 2015 de la Detroit, iar acum vă confirm că modelul se află în dezvoltare. Acesta va fi lansat în scurt timp, iar în ceea ce privește designul, totul a fost stabilit”, a declarat Luc Donckerwolke, directorul departamentului de design Hyundai.

Așa cum probabil intuiți, versiunea de serie a lui Santa Cruz va avea o capacitate de o tonă, pick-up-ul urmând să concureze și cu modelele disponibile în Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button