ȘtiriTehnologie

Hyundai este interesat de dezvoltarea unor noi soluții de mobilitate în viitor

Hyundai a încheiat un parteneriat cu start-up-ul Top Flight pentru dezvoltarea unor noi soluții de mobilitate în viitor.

Piața globală de vehicule UAV, denumite generic drone, crește rapid și se asteaptă ca până în 2026 să depășească 22.1 de miliarde de dolari.

Hyundai este interesat de dezvoltarea unor noi soluții de mobilitate în viitor

În acest context, coreenii de la Hyundai au semnat un parteneriat cu Top Flight, un start-up din Boston pentru tehnologii hibrid-electric pentru aeronave fără pilot și drone (UAV), cu scopul de a dezvolta împreună soluții de mobilitate în viitor.

Alături de Top Flight, Hyundai va explora posibilitățile de a accelera aplicarea comercială a dronelor în diferite sectoare și piețe. Printre domeniile în care pot fi aplicate noile tehnologii se numără și transportul de marfă sau servicii de inspecție și supraveghere a platformelor industriale.

Sistemul de propulsie hibrid-electric dezvoltat de Top Flight, conceput special pentru drone, permite o durată mai mare de zbor, dar și ca aceste să transporte încărcături mari, ceea ce le face ideale pentru operațiuni de curierat expres sau medicina de urgență.

Spre exemplu, dronele propulsate cu ajutorul Top Flight Micro Generator Hybrid Power System pot sta în aer aproximativ două ore și pot transporta încărcături de până la 4 kg.

VEZI ȘI: Noul Opel Combo primește sistemul IntelliGrip

Top Flight oferă și o serie de soluții pentru vehicule UAV, cele mai notabile fiind 3D Real-time Simulation Environment, Fleet Management System și Remote Location Operation Console, care permit operarea simultană a mai multor drone.

Hyundai dorește să-și îmbuntățească și operațiunile existente prin aplicarea noilor tehnologii pentru drone, în special maparea high-definition (HD) și a diverselor servicii de operațiuni și management (O&M).

Parteneriatul dintre Hyundai și Top Flight este un alt exemplu al eforturilor permanente făcute de companie pentru a se impune pe piața tehnologiilor de mobilitate din viitor.

Cu tehnologii care permit conducerea autonomă sau inteligentă artificială, la ride-sharing și alte lucruri conexe, Hyundai construiește o rețea de lideri din industrie care va contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor prin dezvoltarea unor servicii inovatoare de mobilitate.

Fondată în 2014, Top Flight Technologies s-a specializat în dezvoltare sistemelor de propulsie hibrid-electrice și a tehnologiilor complet autonome pentru vehicule UAV, având o serie de parteneri de top la nivel global din industria aerospațială, transporturi, agricultură și multe altele.

Din aceeași categorie...

Back to top button