Hyundai HDC-6 Neptune, un camion electric cu hidrogen și design Art Deco

Hyundai HDC-6 Neptune, un camion electric cu hidrogen și design Art Deco

Hyundai a prezentat în cadrul North American Commercial Vehicle Show, desfășurat la final de octombrie în Atlanta, conceptul Hyundai HDC-6 Neptune, un camion electric cu hidrogen și design Art Deco.

Hyundai HDC-6 Neptune este un concept de camion electric cu hidrogen din Clasa 8, adică, care se încadrează la o greutate maximă autorizată de peste 15 tone.

Chiar dacă pare desprins din filmele SF, cei de la Hyundai spun că sursa de inspirație pentru design este curentul Art Deco, responsabil pentru acesta fiind Luc Donckerwolke, designerul șef al concernului Hyundai-Kia.

Designul extravagant se vede și la interior și transmite ideea că este un camion care poate să meargă și în regim autonom, ținând cont că scaunele față se rotesc cu 360 de grade.

Partea superioară este complet din sticlă, în timp ce partea de jos a cabinei este în formă de grilă, ceea ce ajută și la răcirea propulsorului pe bază de pile de combustie pe hidrogen. De fapt, acesta este și motivul pentru care sud-coreenii a prezentat conceptul Hyundai HDC-6 Neptune la NACV din Statele Unite.

Constructorul din Coreea de Sud explorează oportunitățile de pe această piață și face lobby pentru crearea unei infrastructuri pentru vehicule pe bază de hidrogen.

VEZI ȘI: JCB Fastrac Two este cel mai rapid tractor agricol din lume

Hyundai a lansat primul vehicul electric cu hidrogen (fuel cell) în 2013, iar în 2018 a prezentat Nexo, un SUV versatil disponibil cu trei sisteme de propulsie. În decembrie 2018, Hyundai a investit alte 6.4 miliarde de dolari pentru a accelera dezvoltarea unei socitetăți care are la bază hidrogenul.

Hyundai are experiența necesară pentru a dezvolta vehicule care să susțină viziunea și programul FCEV 2030 care prevede un viitor pe bază de hidrogen atunci când vine vorba de transportul de persoane sau mărfuri.

Hyundai vinde vehicule comerciale cu propulsie pe hidrogen în 130 de țări și următoarea piață pe care vrea să intre este cea americană.

Iar conceptul Hyundai HDC-6 Neptune trebuia să fie prezentant împreună cu o semiremorcă pe măsură. HT Nitro ThermoTech este o semiremorcă frigorifică și precum capul tractor vine cu o tehnologie în premieră, răcirea fiind făcută prin tehnologia de criogenare pe bază de nitrogen.

Acest concept de semiremorcă a fost dezvoltat în colaborare cu Air Liquide, iar amprenat de carbon este cu 90% mai mică decât a unei semiremorci frigorifice tradițională.

Semiremorca este construită dintr-o structură compactă, dintr-o singură bucată, ceea ce o face mai ușoară și cu un volum mult mai mare decât sistemul clasic.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.