Hyundai introduce un nou tip de exoschelet care să ajute angajații care lucrează în uzine

Hyundai introduce un nou tip de exoschelet care să ajute angajații care lucrează în uzine

Hyundai lansează un exoschelet menit să ușureze munca fizică a angajaților care sunt nevoiți să lucreze timp îndelungat în poziții care le pot afecta sănătatea.

Astfel, exoscheletul (vesta robotizată) vine în ajutorul acestora în procese de manavrare. Spre deosebire de concurența din domeniu, Hyundai menționează că noul produs botezat VEX (Vest EXoskeleton) cântărește doar 2.5 kilograme cu până la 42% mai puțin decât restul produselor aflate pe piață.

„VEX oferă muncitorilor suport în momentul ridicării, mobilitate și adaptabilitate atunci când muncesc în poziții dificile. De asemenea, muncitorii vor aprecia modul simplu de utilizare, cât și masa redusă a noului nostru produs”, a declarat Dongjlin Hyun, departamentul echipei de roboți din cadrul Hyundai Motor Group.

Conform oficialilor companiei sud-coreene, exoscheletul va fi disponibil începând cu luna decembrie, iar prețul de comercializare ar urma să fie cu aproximativ 30% mai mic decât ceea ce întâlnim acum pe piață.exoscheletexoschelet

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Noul exoschelet se montează cu ușurință în dreptul taliei și pe umeri și poate fi reglat pe înălțime cu până la 18 centimetri, astfel încât să poată fi folosit de angajați cu trupuri cât mai diferite.

Cel de-al doilea exoschelet pregătit de Hyundai se numește Chariless EXoskeleton și se adresează celor care desfășoară o muncă în picioare. Acesta are o masă de doar 1.6 kilograme și este capabil să suțină încărcături de până la 150 de kilograme.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.