Hyundai și Kia investesc 100 de milioane în compania britanică Arrival

Hyundai și Kia investesc 100 de milioane în compania britanică Arrival
Hyundai și Kia au investit 100 de milioane de euro Arrival, un start-up britanic care dezvoltă soluții electrice pentru vehicule comerciale.

Cu 80 de milioane de la Hyundai și alte 20 de milioane de la Kia, Arrival a devenit unul dintre cele mai valoroase start-up-uri din Marea Britanie cu o valoare de aproximativ 3 miliarde de euro.

Hyundai și Kia investesc 100 de milioane în compania britanică Arrival

Compania din Londra este activă pe piață de 5 ani și are peste 800 de angajați în cinci țări: Germania, Marea Britanie, Franța, Rusia și Statele Unite. Obiectivul Arrival este de a dezvolta vehicule electrice la un cost similar cu vehiculele clasice prin reducerea costurilor de producție și găsirea unor soluții tehnice inovatoare.

Investiția făcută de constructorii coreeni de automobile este începutul unui parteneriat care și-a propus să ofere soluții de mobilitate electrică urbană, în special pe segmentul comercial.

Concret, Hyundai și Kia vor să exploateze platforma modulară Skateboard dezvoltată de Arrival pentru a crea vehicule electrice dedicate fiecărui segment de activitate.

VEZI ȘI: Shell pariază pe LNG și vrea să ajungă la 40 de stații în Germania

De asemenea, prin intermediul Arrival, Hyundau vrea să implementeze la scară mare tehnologiile electrice și cu hidrogen pe care le-a dezvoltat deja pentru segmentul de vehicule comerciale.

Hyundai și Kia investesc 100 de milioane în compania britanică Arrival

Ținând cont de toate reglementările și mai ales restricțiile pentru a proteja eficient mediul înconjurător, Hyundai, Kia și Arrival se așteaptă ca cererea pentru acest tip de vehicule comerciale electrice să crească rapid.

În portofoliul Arrival se află și un soft dezvoltat special pentru vehiculele comerciale electrice, materiale inovatoare dezvoltate special pentru acest tip de vehicule și platformele de tip skateboard dezvoltate pentru segmentul de vehicule comerciale urbane care să asigure servicii utile cu 0 emisii de noxe.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.