EcofriendlyTop News

Hyundai va avea versiuni cu hidrogen pentru toate modelele comerciale până în 2028

Hyundai și-a prezentat recent strategia privind tehnologia cu hidrogen, intenționând ca toate modelele sale de vehicule comerciale să aibă și versiuni cu celulă de combustie până în 2028.

Grupul a început deja producția de serie a versiunii îmbunătățite XCIENT Fuel Cell, iar în prezent dezvoltă și un cap tractor alimentat cu hidrogen, care va avea premiera în 2023.

Hyundai va avea versiuni cu hidrogen pentru toate modelele comerciale până în 2028

Hyundai a mai anunțat că va dezvolta vehicule comerciale ușoare PBV (Purpose Built Vehicle) de 5 și 7 metri lungime, propulsate cu noua generație de celule de combustie a grupului.

Noua generație de celule de combustie va fi lansată în 2023. Acestea vor avea prețuri și dimensiuni reduse, dar și performanțe îmbunătățite. Până în 2030, Grupul își propune că vehiculele sale electrice cu hidrogen să ajungă la nivelul de preț al celor electrice cu baterii până în 2030.

VEZI ȘI: Camioanele electrice Volta vor fi produse la fosta fabrică MAN din Steyr

Pentru a treia sa generație de celule de combustie, Hyundai a prezentat două versiuni de putere, de 100 kW și 200 kW. Cea de 200 kW, proiectată pentru vehicule comerciale, are o dimensiune similară cu cea din actuala generație NEXO, dar putere dublă.

Hyundai va avea versiuni cu hidrogen pentru toate modelele comerciale până în 2028

În timpul Forumului Hydrogen Wave, Hyundai a prezentat și conceptul Trailer Drone, un sistem de transport al containerelor cu posibilitatea de operare autonomă, bazat pe o configurație cu două boghiuri electrice.

Modulele Fuel Cell e-Bogie stau sub container, oferind tracțiune, dar și direcție independentă, la ambele capete. Astfel, Trailer Drone are o manevrabilitate de excepție în spațiile înguste. Modulele Fuel Cell e-Bogie pot fi folosite într-o gamă largă de operațiuni, precum distribuție, construcții, pompieri și intervenții de urgență.

Din aceeași categorie...

Back to top button