AutoȘtiri

Hyundai Ioniq, primul autovehicul disponibil cu 3 propulsoare electrice

În 2016, Hyundai Ioniq va primul autovehicul din lume disponibil în trei variante de propulsie electrică (electrică, plug-in benzină-electric hibrid sau benzină-electric hibrid).

Având la bază filosofia Hyundai de a oferi consumatorilor experienţe dincolo de aşteptări, modelul Hyundai Ioniq a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea clienţilor cu un stil de viaţă dinamic. Fiind primul autovehicul la nivel mondial care oferă posibilitatea de a alege între trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combină eficienţa consumului de carburant cu rafinamentul şi elegantă, un mix unic pentru un hibrid.

Având la bază o platformă nouă, şasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate şi eficienţă sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrică (EV) este propulsată de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, în timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) măreşte eficienţa energetică prin utilizarea concomitentă a motorului cu ardere şi a bateriei, reducând astfel consumul de carburant şi emisiile de CO2. În cazul celei de-a treia opţiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzină încarcă bateria, rezultând astfel o putere şi o autonomie mărite.

Hyundai Ioniq, primul autovehicul disponibil cu 3 propulsoare electrice

VEZI ȘI: Hyundai doneaza automobile electrice unor muzee europene

[pullquote align=”full” cite=”Woong-Chul Yang, președinte al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem mândri să lansăm noul model Ioniq. Viziunea noastră este de oferi fiecărui client posibilitatea de a opta pentru o gamă variată de motorizări electrice, fără a face însă compromisuri în privinţa designului şi confortului.[/pullquote]

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanţi producători de autovehicule hibrid la nivel mondial. În anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs în serie.

În urma premierii mondiale, care va avea loc în Coreea, în luna ianuarie a anului viitor, modelul Ioniq va fi expus şi în cadrul Salonului Internaţional Auto de la Geneva, urmat de Salonul Auto de la New York, ambele programate pentru martie 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button