Hyundai va livra 1.000 de camioane electrice cu hidrogen în Europa

Hyundai va livra 1.000 de camioane electrice cu hidrogen în Europa
În perioada 2019 – 2023, Hyundai și H2 Energy vor livra pe piața din Elveția prima flotă de camioane electrice cu hidrogen din lume.

Hyundai Motor a confirmat în cadrul IAA 2018 ca a semnat un parteneriat cu producătorul elvețian de hidrogen regenerabil H2 Energy, prin care, începand din 2019, va furniza 1.000 de camioane electrice cu hidrogen de mare tonaj, dar și o rețea adecvată pentru realimentare cu hidrogen.

Hyundai va livra 1.000 de camioane electrice cu hidrogen în Europa

După lansarea primului vehicul electric alimentat cu hidrogen, Tucson Fuel Cell, în 2013, și lansarea modelului NEXO în 2018, livrarea camioanelor electrice cu hidrogen către H2 Energy marchează în premieră expansiunea Hyundai Motor pe segmentul vehiculelor comerciale ecologice în Europa.

Dezvoltat conform normelor europene, camionul dispune de o pilă de combustie de 190 kW cu două sisteme conectate în paralel, a cărui autonomie de aproximativ 400 km este asigurată de cele opt rezervoare compacte de hidrogen.

Camionul celor de la Hyundai se remarca printr-un design distinctiv și eficient din punct de vedere aerodinamic.

H2 Energy este o companie specializată în producția și livrarea de hidrogen regenerabil în Elveția, cu subsidiare în Germania, Norvegia și Austria.

H2 Energy are experiență în conceperea și lansarea unui ecosistem optimizat bazat pe hidrogen, concentrându-se pe viabilitatea comercială a tuturor celor implicați.

H2 Energy dorește să ofere clienților din Elveția camioanele electrice alimentate cu hidrogen, iar primele unități vor fi livrate către membri asociației elvețiene H2, care include câțiva operatori ai unor stații de realimentare, clienți din retail și alți clienți care își doresc soluții prietenoase cu mediul atunci când vine vorba de logistică și trnsport de mărfuri.

VEZI ȘI: Primele informații despre camionul electric hibrid Scania

Tehnologia cu pile de combustie are un avantaj față de sistemul electric pe bază de baterii și se poate aplica și vehiculelor mai mari, precum camioane sau autobuze.

Aceasta tehnologie reduce din greutate și este mai eficientă din punctul de vedere al costurilor de exploatare pe masura ce dimensiunile vehiculului cresc. Această tehnologie oferă mai multe oportunități și este ideală în segmentul de distribuție urbană.

Cererea la nivel mondial pentru vehicule ecologice este în permanentă creștere și tot mai multe guverne dezvoltă politici de implementare ale unor proiecte care au ca scop protejarea mediului inconjurator.

Pentru a profita de oportunitățile din acest segment, Hyundai are în plan diversificarea gamei de vehicule comerciale electrice fuel cell.

În acest moment se află în faza de dezvoltare un camion de dimensiuni medii (cu o capacitate de încarcare de 4 – 5 tone) care poate fi folosit de comunitățile locale în servicii publice, precum curățenia stradală sau colectarea deșeurilor.

În timpul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, Hyundai Motor a lansat și autobuzele alimentate cu hidrogen și face teste cu astfel de autobuze în cele mai mari orase din Coreea de Sud, urmând ca din 2020 acestea să intre în producția de serie.

De asemenea, vehicule alimentate cu hidrogen din gama Hyundai sunt folosite pe drumurile publice din Ulsan și Gwangju pentru servicii de taxi și car-sharing.

Hyundai Motor a demarat în Statele Unite și primul program mondial de leasing pentru vehicule electrice cu pile de combustie dedicat industriei de transport și servicii publice, inclusiv serviciu de taxi și car-sharing, pentru a susține dezvoltarea și implementarea tehnologiilor prietenoase cu mediul.

Follow #infotrucker