CamioaneȘtiri

Hyundai va livra primele 50 de camioane cu hidrogen în Elveția în 2020

Sud-coreenii de la Hyundai au anunțat că, anul viitor, vor livra primele 50 de camioane cu hidrogen pe piața europeană, în Elveția.

Producătorul sud-coreean testează camioane cu hidrogen în diferite medii, de multă vreme, și au intenții serioase cu privire la introducerea acestora pe piața din Europa.

Hyundai va livra primele 50 de camioane cu hidrogen în Elveția în 2020

De altfel, în luna septembrie, Hyundai a anunțat că au deja pregătit un prototip pentru Europa, denumit H2 Xcient Cell fuel, dezvoltat conform reglementărilor europene.

Camionul este propulsat de un nou sistem de celule de combustie de 190 kW, format din două celule de 95 kW, conectate fiecare în paralel. Acestea oferă o autonomie de 400 de kilometri, cu o alimentare de 35 de kilograme de hidrogen stocate în șapte rezervoare.

Primele 50 de unități Hyundai H2 Xcient Cell fuel vor fi livrate în Elveția, anul viitor, acestea putând fi testate în condiții reale de operare de către transportatorii elvețieni, începând cu membrii Asociației H2 Mobility Switzerland.

Totodată, livrarea celor 50 de camioane cu hidrogen va consemna debutului oficial al sud-coreenilor cu gama de vehciule grele pe piața europeană.

VEZI ȘI: DKV decontează taxa de drum pentru camioane din Serbia în sistem post-pay

Acest proiect are la bază parteneriatul dintre Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) și Hydrospider, o companie elvețiană care produce hidrogen, pentru promovarea în viitor apropriat utilizării hidrogenului ca soluție de mobilitate verde în Elveția și țările europene.

La sfârșitul acestui an, Hydrospider va activa prima centrală de electroliză de 2 mW din centrala hidroelectrică Gösgen, utilizând astfel surse regenerabile pentru a produce hidrogen.

Acest lucru va face posibilă introducerea camioanelor cu hidrogen până în 2020. În baza acestei colaborări, Hyundai Hydrogen Mobility dorește să livreze 1.600 de camioane cu hidrogen în Europa până în 2025, primele piețe vizate fiind Germania, Olanda, Austria și Norvegia.

Din aceeași categorie...

Back to top button