GreenZoneȘtiri

Hyundai XCIENT Fuel Cell a intrat în flota Gebrüder Weiss

Hyundai XCIENT Fuel Cell a intrat în flota Gebrüder Weiss, acesta fiind primul camion cu hidrogen operat de specialistul în transport și logistică.

În loc să utilizeze motorina, modelul Hyundai XCIENT Fuel Cell livrat sucursalei Gebrüder Weiss din Altenrhein (Elveția), utilizează ceea ce se numește „hidrogen verde”, având potențialul de a reduce emisii de CO2 cu aproximativ 80 de tone pe an.

”Pandemia de coronavirus a îndepărtat oarecum atenția de la provocarea schimbărilor climatice, totuși sectorul logistic își continuă activitatea cu producătorii pentru a găsi modalități alternative de alimentare a vehiculelor. Odată cu sosirea primului camion cu hidrogen, Gebrüder Weiss a demonstrat încă o dată că are și un rol de lider în ceea ce privește soluțiile durabile. Scopul nostru este de a câștiga experiență folosind această tehnologie, astfel încât să fim pregătiți pentru situația în care poate avea o utilizare mai largă”, spune Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss.

Hyundai XCIENT Fuel Cell este un camion de 36 de tone conceput pentru a putea transporta până la 25 de tone de marfă, având o autonomie de aproximativ 600 de kilometri.

Camionul este pus în mișcare de un motor electric de 350 kilowați, alimentat cu electricitatea produsă prin utilizarea apei care reacționează chimic cu oxigenul, astfel că, în loc de particule poluante, pe sistemul de evacuare al camionului sunt eliminați vapori de apă.

Rețeaua elvețiană de stații de alimentare cu hidrogen este încă în curs de dezvoltare, dar este suficient de cuprinzătoare pentru a permite utilizarea unor astfel de vehicule în tot estul Elveției.

Gebrüder Weiss va utiliza camionul cu hidrogen pentru un client din sectorul energiei regenerabile. Potrivit producătorului, 2.000 de astfel de camioane cu hidrogen urmează să fie produse și livrate până la sfârșitul anului 2021.

VEZI ȘI: Germania investește în noi soluții de propulsie alternative pentru transportul de mărfuri

”Suntem mândri că suntem printre primii din lume care primesc aceste vehicule. Vedem camionul H2 ca o alternativă viabilă la alte tehnologii care există astăzi și, având în vedere infrastructura potrivită, intenționăm să-l folosim în Austria și sudul Germaniei în viitor”, spune Wolfram Senger-Weiss.

Pentru Gebrüder Weiss, utilizarea camionului cu hidrogen reprezintă încă un pas către testarea tehnologiilor ecologice în logistica de zi cu zi. Compania de logistică rulează deja mai multe camioane cu gaz în Austria, Germania și Serbia, precum și camioane complet electrice în Viena și Graz.

Gebrüder Weiss este, de asemenea, membru al Asociației H2 Mobility Switzerland, care a proiectat și implementat primul ecosistem din lume pentru utilizarea practică a hidrogenului la alimentarea vehiculelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button