Camioane

Hyundai XCIENT Fuel Cell va fi folosit și în Olanda

Furnizorul de carburanți eco OrangeGas și Groenewold & Dijkhuizen, dealer Hyundai din Olanda, vor începe un proiect pilot cu 30 de camioane electrice cu hidrogen XCIENT Fuel Cell.

Pentru faza pilot au fost rezervate pentru Olanda 30 de camioane Hyundai XCIENT Fuel Cell 4×2, de 19 tone. Dacă proiectul va fi un succes, numărul de camioane va fi extins semnificativ. Primul camion demo va fi livrat în acest an. El va avea o capacitate totală a rezervoarelor de 32,09 kg de hidrogen. Camioanele pot fi realimentate la 350 bar în stațiile OrangeGas.

Hyundai XCIENT Fuel Cell va fi folosit și în Olanda

Ca și în Elveția, unde a debutat în Europa modelul XCIENT Fuel Cell, camioanele vor fi închiriate în regim pay-for-use, pentru a scuti clienții de povara unei investiții inițiale foarte mari. De asemenea, aceștia vor avea obligația de a colecta și împărtăși date despre camion în timpul utilizării.

VEZI ȘI: Hyundai XCIENT Fuel Cell a intrat în flota Gebrüder Weiss

Cu zeci de proiecte cu hidrogen, OrangeGas (OG) are ambiția de a deveni cel mai mare furnizor de hidrogen din Europa. Obiectivul nu se limitează doar la stațiile de alimentare, ci și la producerea de hidrogen ecologic și facilități pentru camioanele alimentate cu acest carburant.

Pe lângă hidrogen, OG mai furnizează și alți carburanți curați: Bio-CNG, HVO100, LBG și ED95, precum și stații rapide de încărcare cu electricitate. Compania deține în prezent 230 de stații de încărcare în 3 țări (Olanda, Germania și Danemarca).

Groenewold & Dijkhuizen este un dealer Hyundai FCEV în Olanda din 2018. Până acum, compania a vândut 50 de autoturisme Hyundai Nexos și ix35 alimentate cu hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button