Sustenabilitate

Hyundai Xcient Fuell Cell, folosit în premieră pentru transport internațional

Un camion cu hidrogen Hyundai Xcient Fuell Cell din cele 47 operate în Elveția va fi folosit în premieră pentru transport internațional, în curse tur-retur în Germania.

Până acum, cele 47 de camioane electrice cu hidrogen din Elveția au parcurs fără probleme peste 4 milioane km. Acum, compania de textile Mewa a decis să folosească pentru prima dată un model Hyundai Xcient Fuell Cell pentru transport internațional.

Hyundai Xcient Fuell Cell, folosit în premieră pentru transport internațional

În fiecare zi, camionul va pleca de la fabrica Mewa din Wynau (Elveția) și va călători până în orașul german Meißenheim, situat în apropierea graniței cu Franța. În aceeași zi, camionul se va întoarce în Elveția. Acesta va fi primul camion cu hidrogen de serie care va circula în Germania.

Camionul va parcurge zilnic 310 km, majoritatea pe autostrăzi, dintr-o autonomie de aproximativ 400 km cu un plin de hidrogen. Compania a anunțat că realimentările se vor face doar în Elveția, deoarece în partea germană a traseului nu există nicio stație de hidrogen.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Mewa va achiziționa în curând un al doilea camion Hyundai Xcient Fuell Cell, care va fi de această dată înmatriculat în Germania. Acesta va fi livrat în trimestrul al treilea al acestui an, după aprobarea subvențiilor din partea autorităților germane.

Hyundai a înființat recent compania Hyundai Hydrogen Mobility Germany, care se va ocupa de vânzările modelului Xcient Fuell Cell în această țară.

Din aceeași categorie...

Back to top button