In FocusTop News

Hyzon Motors se extinde în Germania prin achiziția unui producător auto local

Hyzon Motors se extinde în Germania prin achiziția ORTEN, un producător auto local de vehicule comerciale electrice cu baterii de până în 18 tone și caroserii.

Furnizorul global de vehicule comerciale cu zero emisii Hyzon Motors a anunțat semnarea unui acord definitiv de achiziție a producătorilor germani de vehicule comerciale electrice cu baterii și caroserii pentru industria băuturilor ORTEN Betriebs GmbH și ORTEN Electric Trucks GmbH. Tranzacția se va încheia în trimestrul al patrulea din 2022.

Hyzon Motors se extinde în Germania prin achiziția unui producător auto local

Achiziția aduce trei unități de producție complet operaționale și o echipă de peste 80 de angajați sub umbrela Hyzon Motors.

„Suntem mândri să ne mărim echipa și să ne extindem aria de acoperire prin intermediul unui furnizor de soluții atât de apreciat și inovator în domeniul logisticii germane”, a declarat Craig Knight, CEO al Hyzon Motors.

Angajații ORTEN au experiență în electrificare, modernizare și producția de caroserii, toate elemente critice ale procesului de construcție a vehiculelor comerciale electrice cu hidrogen (FCEV) ale Hyzon. În plus, conducerea ORTEN are relații extinse și de lungă durată cu clienții din Germania.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Trucks începe testele cu eActros LongHaul

Liniile de produse complementare dintre Hyzon și ORTEN, în combinație cu kit-urile ORTEN pentru caroserie și grupul motopropulsor, oferă o soluție cuprinzătoare pentru clienții care își trec flotele la emisii zero. Astfel, vehiculele de până la 26 de tone pot fi trecute la oferta existentă de vehicule electrice cu baterii a ORTEN, în timp ce cerințele operaționale ale vehiculelor de tonaj mediu și greu pot fi îndeplinite cu vehiculele electrice cu hidrogen (FCEV) ale Hyzon.

Germania va fi o piață majoră pentru vehiculele comerciale cu emisii zero

Uniunea Europeană a anunțat recent interzicerea totală a vânzărilor de autovehicule cu motoare cu combustie începând cu anul 2035, iar Germania oferă diverse stimulente pentru tranziția vehiculelor grele de la diesel, inclusiv unele care oferă subvenții de până la 80% din costurile suplimentare de investiție pentru trecerea la electrice în comparație cu înlocuirea vehiculelor cu echivalenți diesel, respectiv niveluri chiar mai mari de subvenție pentru unele flote publice.

„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa ORTEN pentru a accelera trecerea Germaniei la emisii zero prin tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen și pentru a aprofunda relațiile cu clienții pe care ORTEN le are în industria băuturilor pentru a include potențialul Hyzon FCEV”, a mai spus Craig Knight.

Din aceeași categorie...

Back to top button