Camioane

Hyzon Motors vrea să producă o gamă completă de vehicule comerciale cu hidrogen

Hyzon Motors, un start-up din Statele Unite, vrea să revoluționeze industria de transport și să producă o gamă completă de vehicule comerciale cu hidrogen.

Hyzon Motors s-a lansat în Statele Unite și promite un camion revoluționar cu pile de combustie pe hidrogen. Din noiembrie 2020 va fi livrat primul camion de mare tonaj, iar apoi în primul trimestru din 2021 va fi librat și un camion de 20 de tonee. În cel de-al doilea trimestru din 2021 va fi livrat și un vehicul comercial ușor cu o autonomie de până la 800 km.

Hyzon Motors vrea să producă o gamă completă de vehicule comerciale cu hidrogen

În pus, printr-un parteneriat încheiat cu un producător de autobuze la nivel internațional, care nu a fost anunțat încă, vor fi produse, încă din luna iunie a acestui an, autobuze cu o lungime între 9 și 18 metri. P

Conform informațiilor communicate de Hyzon Motors acestea vor avea o autonomie de minium 400 km și capacitatea de încărcare ultra-rapidă. Din 2020 este prevăzută și construcția de pick-up-uri și vehicule normale.

Camioanele cu pile de combustie produse de Hyzon Motors vor fi destinate unei piețe globale din America, Europa, Asia și Australia și vor fi echipate cu o serie de sisteme de asistență care vor stabili noi standarde în această industrie. 

VEZI ȘI: Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri

De asemenea, compania promite sisteme telematice revoluționare care vor echipa camioanele 6×4 și 8×4.

Hyzon Motors vrea să producă o gamă completă de vehicule comerciale cu hidrogen

Pe primele imagini realizate pe calculator se pot vedea șasiul și cabina, care au fost dezvoltate cu un producător european de top, iar conform primelor informațiii acestea pot fi echipate cu rezervoare pentru hidrogen cu o capacitate între 48 de kilograme, suficient pentru aproximativ 500 km și 192 de kilograme, care garantează o autonomie de 2.000 km.

Pila de combustibil este dezvoltată încă din 2003 în parteneriat cu compania Horizon Acestea vor avea între 40 kW și 370 kW, camioaneele de 40 de tone urmând a fi echipate în standard cu pile de combustie de 150 și 200 kW.

Din aceeași categorie...

Back to top button