Ecofriendly

Hyzon va livra 300 de vehicule grele alimentate cu hidrogen în Utrecht

Hyzon Motors și-a anunțat participarea în Convenția Hydrogen in Mobility din Utrecht, urmând a furniza vehicule cu celule de combustie alimentate cu hidrogen.

Convenția aduce la un loc parteneri interesați de tranziția către mobilitatea fără emisii, obiectivul principal fiind stimularea producției de hidrogen ecologic și dezvoltarea infrastructurii regionale de alimentare.

Hyzon va livra 300 de vehicule grele alimentate cu hidrogen în Utrecht

Carburantul ecologic va alimenta vehicule comerciale echipate cu celule de combustie, inclusiv camioane și autobuze. Provincia Utrecht este un lider al folosirii hidrogenului, cu multiple stații de alimentare deja în operare și altele în stare de proiect.

Hyzon și ceilalți semnatari ai convenției de la Utrecht s-au angajat contribuie, direct sau indirect, la îndeplinirea mai multor obiective, până în 2025. Un prim obiectiv este construcția a 5 până la 10 stații de realimentare cu hidrogen.

Tot până în 2025, în regiunea Utrecht ar trebui să opereze 300 de camioane și alte vehicule grele, 1.500 de autoturisme și vehicule comerciale ușoare, unul sau două nave și două până la cinci autocare turistice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen.

VEZI ȘI: Standardul Euro VII va scumpi camioanele diesel cu până la 4.700 de euro

Hyzon Motors este un furnizor global de vehicule grele electrice alimentate cu hidrogen. Compania deschis recent fabrica sa din Europa, situată tot în Olanda, la Groningen, și a început să livreze primele vehicule clienților.

”Angajamentul regiunii Utrecht pentru 1.800 de vehicule alimentate cu hidrogen conectează parteneri din guvernele locale, producători de hidrogen ecologic, distribuitori, producători de vehicule FCEV și clienți. Hidrogenul va juca un rol semnificativ în decarbonizarea transportului. Contruirea unui ecosistem prin astfel de parteneriate ne poate ajuta să ne atingem obiectivele mult mai devreme”, a declarat Craig Knight, CEO și cofondator al Hyzon.

Din aceeași categorie...

Back to top button