ȘtiriTop News

Hyzon va livra 18 camioane cu hidrogen companiei germane Hylane GmbH

Hyzon Motors a anunțat că va livra 18 camioane cu pile de combustie pe bază de hidrogen companiei Hylane GmbH, o subsidiară a principalului furnizor german de asigurări auto DEVK Versicherung. Livrarea primelor unități este estimată să înceapă la sfârșitul anului 2022.

Conform modelului de mobilitate durabilă al Hylane, flotele germane vor putea implementa camioane cu hidrogen Hyzon în operațiunile lor printr-un contract de închiriere cu Hylane.

Hyzon va livra 18 camioane cu hidrogen companiei germane Hylane GmbH

În plus, este de așteptat ca clienții să plătească doar pentru kilometrii parcurși efectiv, Hylane având în plan să acopere costurile de întreținere sau timpii de nefuncționare.

Prin această abordare cu plata pe utilizare, compania germană se așteaptă să minimizeze riscul pentru clienți, accelerând în același timp rata de înlociure a camioanelor diesel cu cele cu emisii zero în operațiunile de transport.

Hylane a confirmat deja contractele de închiriere pentru primele vehicule și este în discuții cu numeroase companii de transport importante interesate să-și tranzite flotele către camioane cu zero emisii. DB Schenker este primul client de camioane cu hidrogen al Hylane.

„Prin programul de mobilitate durabilă al Hylane, clienții din Germania pot experimenta direct performanța vehiculului, satisfacția șoferului și reducerea emisiilor folosind camioanele electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen Hyzon”, spune Craig Knight, CEO și co-fondator Hyzon.

VEZI ȘI: Scania a făcut apel la CJUE în dosarul Cartelul Camioanelor

Se așteaptă ca Germania să fie una dintre piețele globale majore pentru vehicule comerciale cu emisii zero în următorii ani.

Motor al activității economice a Uniunii Europene, Germania a anunțat recent sprijinul pentru interzicerea totală a vânzărilor de mașini cu motor cu ardere din 2035 și există deja stimulente interne semnificative pentru ca flotele să treacă la camioane cu emisii zero.

Din aceeași categorie...

Back to top button