IAATehnologie

IAA 2022: Bosch a prezentat o gamă largă de inovații

Bosch a prezentat la IAA 2022 sisteme de propulsie electrică cu baterii și pile de combustie, sisteme de asistență pentru șofer și camioane automatizate.

eDistanceTruck este soluția Bosch pentru transport greu pe distanțe lungi, pe bază pile de combustie alimentate cu hidrogen. Cu cât mai grea este marfă și mai lungă ruta, autonomia sistemului și timpul scurt de realimentare devin mai atractive. Bosch nu oferă doar componentele individuale ale sistemului, ci și sisteme complete de celule de combustie și soluții de stocare a hidrogenului.

IAA 2022: Bosch a prezentat o gamă largă de inovații

În domeniul motoarelor diesel, Bosch a prezentat sisteme modulare de injecție cu rampă comună, sisteme de management energetic și sisteme de post-tratare a gazelor de eșapament cu dublă injecție de AdBlue. Toate acestea ajută producătorii de vehicule comerciale să își reducă consumul și să îndeplinească viitoarele cerințe legale privind emisiile.

Pilele de combustie nu sunt singurele metode de a alimenta camioanele cu hidrogen. Mai există și motoare cu combustie alimentate cu hidrogen. Motoarele actuale sunt o bază de pornire bună, iar actuala structură pentru combustibil, aer și eșapament poate fi adaptată pentru funcționarea cu hidrogen. Se produce astfel o sinergie între motorul cu hidrogen și cele mai familiare alimentate cu motorină și gaz natural.

ServoE este un sistem Bosch de direcție complet electrică pentru camioane grele. Deoarece operează exclusiv cu servomotoare electrice, sistemul nu necesită ulei hidraulic sau pompe adiționale. Designul redundant susține funcțiile de asistență inclusiv pentru condusul automatizat.

Bosch a prezentat la IAA 2022 și o nouă generație a sistemului de direcție electrohidraulic Servotwin pentru vehicule comerciale grele. El combină sistemul hidraulic Servocom cu două unități de control, îndeplinind și cerințele până la condusul automatizat de nivelul 4.

VEZI ȘI: Krone și Fernride vor dezvolta o remorcă automatizată

Bosch eCityTruck este un sistem de propulsie electric BEV pentru vehicule comerciale de până la 7,5 tone. În funcție de designul bateriei, autonomia poate ajunge până la 200 km, mult peste rutele zilnice de livrări de mai puțin de 80 km.

CVT4EV este o transmisie cu variație continuă (CVT) pentru vehicule comerciale ușoare electrice. Ea poate îmbunătăți autonomia cu până la 10%, permițând montarea unor baterii mai mici și mai ușoare. Portofoliul de produse electrice pentru livrările urbane este completat de Cargo e-scooter și eCargo Bike.

Pentru segmentul de autobuze, Bosch a prezentat sistemele Coach Future Cockpit și Coach Future Cabin, care transformă autocarele în rețele digitale pe roți.

Bosch a mai adus la IAA 2022 a cincea generație de radare frontale și laterale pentru camioane grele, care permit o detectare mai precisă a obiectelor. Sistemul Digital Vision, dezvoltat în parteneriat cu Mekra Lang, înlocuiește oglinzile exterioare clasice cu două camere, plus monitoare la interior. Designul aerodinamic reduce consumul cu până la 2%. În același timp, se îmbunătățește vizibilitatea în jurul camionului.

Din aceeași categorie...

Back to top button