CamioaneIAA

IAA 2022: BYD prezintă camioanele electrice ETM6 și ETH8

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a prezentat la IAA 2022 două modele de camioane, platforma eBus Blade și o actualizare a autobuzului electric de 12 metri lungime.

Noile camioane electrice BYD au fost prezentate în premieră europeană la IAA 2022. ETM6 este un camion de 7,5 tone pentru livrări urbane, în timp ce modelul ETH8 de 19 tone este proiectat pentru logistică și colectare de deșeuri. Camioanele dispun de cele mai noi tehnologii BYD și au fost proiectate special pentru piața europeană.

IAA 2022: BYD prezintă camioanele electrice ETM6 și ETH8

O altă atracție la standul BYD a fost noua platformă adaptabilă pentru autobuze electrice eBus Blade Platform, care încorporează tehnologia ultra-sigură și foarte durabilă Blade Battery. Bateriile Blade au trecut inclusiv testul de penetrare cu cuiul, văzut ca testul suprem în ce privește siguranța bateriilor.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric din România

Tehnologia distinctivă CTP (cell to pack) îmbunătățește semnificativ structura tradițională, care devine mai rezistentă. Blade Battery ocupă și un spațiu redus cu 50%, astfel încât noua platformă permite autonomii mai mari, reducând în același timp greutate șasiului.

Tot la IAA, BYD a expus pentru prima dată în Europa noua sa generație de autobuze electrice de 12 metri lungime. Noile autobuze dispun de tehnologie inovatoare și un compartiment al pasagerilor mai spațios.

Din aceeași categorie...

Back to top button