IAATehnologieTop News

IAA 2022: Continental a lansat un sistem multisenzorial pentru camioane

Continental a prezentat la IAA 2022 un sistem multisenzorial modular pentru camioane, care poate susține inclusiv funcții de condus autonom.

Sistemul lansat la IAA 2022, denumit Continental Sensor Array, poate fi montat deasupra parbrizului camionului. Sistemul compact integrează soluții pentru numărul tot mai mare de funcții automatizate de pe camioane, mergând până la condusul autonom de nivelul 4.

IAA 2022: Continental a lansat un sistem multisenzorial pentru camioane

Continental Sensor Array integrează senzori radar, lidar și camere video, putând fi folosit pentru sistemul adaptiv de de menținere a vitezei de croazieră (ACC), frânarea de urgență sau sistemul de asistență la punctele oarbe, precum și pentru funcții de condus automatizat precalibrate și coordonate.

Sistemul simplifică instalarea numeroșilor senzori, integrarea lor în arhitectura vehiculului și procesul complex de calibrare. În plus, eforturile necesare întreținerii și perioadele de indisponibilitate sunt reduse.

VEZI ȘI: Continental a lansat anvelopa Conti EfficientPro Gen 3+

Cu noul sistem multisenzorial, Continental oferă toată tehnologia de siguranță dintr-o singură sursă: senzori, unitatea de control centrală, calibrarea individuală a senzorilor și calibrarea soluției complete la montarea pe vehicul. Soluția nu necesită modificări fundamentale ale cabinei și poate fi montată pe generațiile moderne de camioane, dacă sistemul electric de la bord este pregătit pentru aceasta.

Curățarea și managementul termic al unităților de senzori sunt de asemenea simplificate. Continental are în portofoliu un sistem automat de curățare, răcire și încălzire a senzorilor, care asigură o funcționare corectă în toate condițiile meteo. De exemplu, lentilele camerelor sunt curățate automat cu jet de apă.

Din aceeași categorie...

Back to top button