AnvelopeIAA

IAA 2022: Continental a lansat anvelopa Conti EfficientPro Gen 3+

Continental a prezentat la IAA 2022 noua gamă de anvelope Conti EfficientPro Gen 3+ pentru sectorul de echipare originală, cu rezistență la rulare optimizată.

Față de generația precedentă, anvelopele Conti EfficientPro Gen 3+ pentru axele de direcție și tracțiune, în dimensiunea 315/70 R 22.5, au o rezistență la rulare redusă cu aproximativ 9%. În dimensiunea 385/55 R 22.5, proiectată pentru axa de direcție, anvelopa are o rezistență la rulară mai mică cu aproximativ 7%.

IAA 2022: Continental a lansat anvelopa Conti EfficientPro Gen 3+

Aceste îmbunătățiri au fost fost obținute grație unor noi compuși de cauciuc pentru componentele anvelopei, precum banda de rulare, precum și prin reducerea deformării în zona petei de contact.

Calculele interne VECTO au arătat că, pentru un camion care parcurge 120.000 km pe an, noile anvelope Conti EfficientPro Gen3+ ar putea aduce reduceri de costuri de aproximativ 6.000 de euro anual.

VEZI ȘI: Continental a lansat noi anvelope pentru camioane și utilitare ușoare

Tot la IAA 2022, Continental a prezentat anvelopa concept Conti Urban, proiectată pentru autobuze electrificate și camioane de livrări. Prototipul este deja omologat și va intra în curând în teste cu clienții. Ponderea de materiale regenerabile și reciclate este de aproape 50% și ar putea depăși 90%, prin recanelare. Conceptul este de asemenea optimizat pentru un nivel de zgomot foarte mic, iar rezistența la rulare este redusă cu aproximativ 7% față de actuala generație Conti Urban.IAA 2022: Continental a lansat anvelopa Conti EfficientPro Gen 3+

O altă premieră Continental a fost un prototip de anvelopă dezvoltat special pentru remorci cu o axă electrificată, proiectată pentru recuperarea energiei de frânare. Profilul benzii de rulare este unul excepțional de robust, având toate proprietățile unei anvelope pentru axa de tracțiune, dar și pe cele ale anvelopelor de remorcă pentru axele 1 și 3. Prototipul, bazat pe modelul Conti EcoPlus HT3+ în dimensiunea 355/50 R 22.5, este testat în prezent în colaborare cu Trailer Dynamics, iar producția de serie este programată să înceapă în 2025.IAA 2022: Continental a lansat anvelopa Conti EfficientPro Gen 3+

Din aceeași categorie...

Back to top button