IAATehnologieTop News

IAA 2022: Daimler Truck face demonstrații cu un camion cu hidrogen

La IAA 2022, Daimler Truck oferă vizitatorilor selectați demonstrații practice cu un camion electric alimentat cu hidrogen.

Ca parte din strategia de dezvoltare a transportului sustenabil, Daimler Truck a dezvoltat Mercedes-Benz GenH2 Truck – un camion cu hidrogen, care va extinde portofoliu de vehicule comerciale grele a producătorului german în a doua parte a acestui deceniu. Vehiculele cu hidrogen sunt o soluție pentru transportul greu de mărfuri pe distanțe lungi, în special, în ceea ce privește costul total de proprietate comparativ cu un camion convențional cu motor diesel.

IAA 2022: Daimler Truck face demonstrații cu un camion cu hidrogen

Primele prototipuri Mercedes-Benz GenH2 Truck sunt testate intens începând de anul trecut, atât pe circuitul Daimler Truck, cât și pe drumurile publice. La IAA Transportation 2022, producătorul din Wörth efectuează teste pe drumurile publice cu unul dintre aceste camioane alimentate cu hidrogen, într-o combinație încărcată complet, de 40 de tone.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Testele sunt realizate în parteneriat cu H2 Mobility Germany, care permite realimentarea cu hidrogen la o stație Shell din Laatzen, situată la mică distanță de locația expoziției din Hanovra. Stația furnizează hidrogen ”verde”, obținut fără emisii de CO2. Prototipul Mercedes-Benz GenH2 Truck folosit are licență de circulație pe drumurile publice și este alimentat cu hidrogen în formă gazoasă.

Prototip GenH2 cu gidrogen lichid

La standul Mercedes-Benz Trucks de la IAA, producătorul expune și un prototip GenH2 Truck cu rezervoare de hidrogen lichid.

Daimler Truck a anunțat că preferă hidrogenul lichid, care oferă o densitate energetică mai mare față de hidrogenul gazos. Astfel, autonomia crește în mod semnificativ. Obiectivul de dezvoltare pentru modelul de serie GenH2 Truck, care va fi produs după 2025, este o autonomie de până la 1.000 km sau mai mult cu un plin de carburant. Acest model ar permite o utilizare foarte flexibilă, inclusiv pentru segmentul important de transporturi grele pe distanțe lungi.

IAA 2022: Daimler Truck face demonstrații cu un camion cu hidrogen

 

Din aceeași categorie...

Back to top button