BusTop News

IAA 2022: Karsan a lansat autobuzul electric e-ATA Hydrogen

Karsan, una dintre cele mai importante companii din domeniul soluțiilor de electromobilitate, a dat startul erei hidrogenului prin lansarea noului autobuz e-ATA Hydrogen la IAA Transportation 2022.

Adăugând e-ATA Hydrogen în gama sa de autobuze urbane electrice și autonome, Karsan duce mobilitatea electrică într-o altă dimensiune și face un pas spre un transport public de călători durabil.

IAA 2022: Karsan a lansat autobuzul electric e-ATA Hydrogen

„Am îmbrățișat încă o dată rolul nostru de pionierat. Făcând un pas în tehnologia combustibilului pe bază de hidrogen, deschidem o nouă eră în transportul public. În ultimii 5 ani, după e-JEST de 6 metri, e-JEST, e-ATAK electric și autonom de 8 metri și e-ATAK de 10, 12 și 18 metri, am lansat autobuzul electric de 12 metri alimentat cu hidrogen. În acest sens, am făcut încă un pas de pionierat în domeniul transportului sustenabil și ne-am extins gama de produse. Cu viziunea noastră „Cu un pas înainte în viitorul mobilității”, am dezvoltat și am introdus în lume viitorul nostru vehicul electric cu pile de combustie cu hidrogen”, a declarat Okan Baș, CEO-ul Karsan în cadrul evenimentul de lansare a e-ATA Hydrogen de la Hanovra, Germania.

Pe lângă IAA 2022, liderul segmentului european de autobuze electrice între 6 și 8 metri participă și la Inno Trans de la Berlin, desfășurat în perioada 20-23 septembrie, pentru o demonstrație de forță completă. Producătorul turc din Bursa a prezentat autobuzul e-ATA Hydrogen și în cadrul târgului de tehnologie pentru transport de la Berlin prin intermediul unei legături live de la Târgul de Transport IAA.

e-ATA Hydrogen se alătură gamei de mare succes de autobuze electrice și autonome. Găsindu-și locul printre reperele unei istorii de peste jumătate de secol, noul autobuz electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen va transforma rolul de pionierat al mărcii în lumea mobilității viitorului, bazându-se pe istoricul Karsan de descoperiri în domeniul transportului public electric.

În plus, e-ATA Hydrogen va fi unul dintre pașii care completează viziunea Karsan „Un pas înainte în viitorul mobilității”.

Autonomie de peste 500 km

e-ATA Hydrogen cu podea joasă cu lungimea 12 metri poate satisface nevoile operatorilor în multe domenii, de la autonomie mare la capacitate mare de transport de pasageri. Echipat cu un rezervor de hidrogen compozit ușor de 1.560 de litri pe plafon, e-ATA Hydrogen acoperă cu ușurință o autonomie de peste 500 km în condiții reale de utilizare, adică atunci când vehiculul este plin de pasageri și circulă pe rute de linie cu opriri și plecări.

VEZI ȘI: Karsan a livrat 12 autobuzele electrice articulate e-ATA Electric la Braşov

Cu o autonomie de peste 500 km în autobuzele pe hidrogen, e-ATA HYDROGEN oferă cea mai bună autonomie din clasa sa. e-ATA Hydrogen, care poate transporta cu ușurință peste 95 de pasageri în funcție de greutatea maximă admisă în sarcină și de caracteristicile opționale preferate, oferă, de asemenea, cea mai bună capacitate de pasageri din clasa sa.

Performanță pe toată durata zilei cu un singur plin

e-ATA Hydrogen utilizează o pilă de combustibil de ultimă generație de 70 kW. În plus, bateria LTO cu o capacitate de 30 kWh și cu o durată de viață lungă, poziționată ca sursă de energie auxiliară în vehicul, alimentează mai multă putere motorului electric în condiții de drum dificile și oferă autonomie suplimentară pentru situații de urgență.

e-ATA Hydrogen poate genera cu ușurință 250 kW de putere și 22.000 Nm de cuplu cu ajutorul punții portale electrice ZF de înaltă performanță, care este utilizată și la cei mai noi membri ai gamei de produse electrice, e-ATA de 10 metri, 12 mulți și 18. Autobuzul, poate fi alimentat cu hidrogen în mai puțin de 7 minute, poate servi toată ziua fără nicio reîncărcare.

Tehnologii care fac diferența în clasa lor

e-ATA Hydrogen dispune de un sistem de climatizare cu emisii 100% zero, cu un sistem de aer condiționat cu dioxid de carbon ecologic. În plus, sistemele avansate de asistență a șoferului, cum ar fi tehnologia camerelor de luat vederi în loc de oglizni clasice, avertizarea de coliziune frontală, asistența la menținerea benzii de rulare, monitorizarea unghiului mort, detectarea indicatorului de limită de viteză și alte caracteristici tehnologice pot fi incluse ca opțiuni.

e-ATA Hydrogen oferă șoferilor și pasagerilor o experiență de călătorie sigură datorită rezervoarelor sale rezistente la înaltă presiune a supapelor de eliberare de urgență a gazului și a senzorilor de înaltă sensibilitate care opresc automat sistemul.

Podeaua complet joasă a e-ATA 12 Hydrogen, opțiunile flexibile de scaune, diferitele opțiuni de tipuri de uși și cabina șoferului care respectă reglementările VDV, standardele germane de transport public, îl trag cu un pas înaintea competitorilor săi.

Din aceeași categorie...

Back to top button