CamioaneIAA

IAA 2022: MAN face trecerea de la diesel la camioane electrice

La IAA 2022, MAN modelează tranziția de la camioane diesel la cele electrice. Vedetele standului sunt noul motor MAN D26, pachetele Individual Lion S pentru modelele TGX și TGS, precum și viitorul camion electric MAN.

Pornind de la camioanele clasice, MAN a lansat la IAA o nouă versiune a motorului diesel D26 de 12,4 litri, care consumă acum cu până la 3% mai puțin, în ciuda plusului de 10 CP și 50 Nm pentru fiecare versiune de putere. Astfel, MAN amână pentru moment intorducerea motoarelor CBE dezvoltate în cadrul grupului TRATON, disponibile deja în gama Scania Super.

IAA 2022: MAN face trecerea de la diesel la camioane electrice

Economia de combustibil poate ajunge până la 4% în cazul operațiunilor de transport pe distanțe lungi, datorită noilor îmbunătățiri aerodinamice ale modelului TGX, care îmbunătățesc scurgerea aerului în jurul cabinei și spre semiremorcă.

Tot la IAA 2022, MAN a prezentat în premieră noile pachete Individual Lion S, disponibile acum nu doar pentru modelele TGX și TGE, ci și pentru TGS. De asemenea, modelul de distribuție TGM beneficiază acum de sisteme de siguranță precum Turn Assist, Lane Change Support și Lane Change Collision Prevention Assist (LCCPA).MAN TGS Individual Lion S

În centrul standului MAN stă un prototip apropiat de versiunea de serie a viitorului camion electric MAN, care va intra în producție în 2024. Datorită sistemului de încărcare Megawatt, camionul va putea parcurge inițial până la 800 km pe zi, iar ulterior și peste 1.000 km.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

Viitorul camion electric MAN va putea fi folosit într-o gamă largă de aplicații, de la transport frigorific pe distanțe lungi la colectare urbană de deșeuri și transport de materiale pe șantierele de construcții. MAN prezintă în premieră la IAA 2022 și serviciul de consultanță MAN eMobility Consulting.

În domeniul digitalizării, MAN prezintă serviciile sale actuale, precum MAN Now și MAN ServiceCare, dar și și pe cele viitoare. Un astfel de exemplu este MAN SimplePay, un sistem de plăți digitale ce va putea fi folosit de șoferi pentru plăți la stațiile de carburanți.

Din aceeași categorie...

Back to top button