BusIAA

IAA 2022: MAN îmbunătățește oferta de autobuze electrice

MAN a prezentat la IAA 2022 îmbunătățiri în segmentul de autobuze electrice, precum o axă spate optimizată, un nou sistem de aer condiționat, două strategii de utilizare a bateriei și posibilitatea de configurare a numărului de baterii.

MAN lucrează constant la îmbunătățirea gamei de autobuze electrice, la IAA 2022 prezentând unele măsuri care vor crește eficiența vehiculelor, dar și confortul șoferilor și al pasagerilor. De exemplu, din această toamnă va fi montată în standard o axă spate mai ușoară, care asigură economii de consum de energie. Îmbunătățirile aduse fluxului de ulei și ventilării asigură de asemenea intervale de service extinse, reducând cheltuielile operatorilor.IAA 2022: MAN îmbunătățește oferta de autobuze electrice

IAA 2022: MAN îmbunătățește oferta de autobuze electrice

De asemenea, sistemul de aer condiționat pe bază de CO2, disponibil opțional de la mijlocul anului 2022, asigură de asemenea o eficiență mai mare, crescând autonomia cu până la 25 km. Sistemul compact montat în plafon este operat cu R744, mai ieftin și neutru din punct de vedere climatic, în locul refrigerantului R134a. Sistemul operează într-o plajă de temperaturi mai largă decât sistemele convenționale cu pompă de căldură, putând fi folosit până la -20 °C. Un alt avantaj este folosirea mai puțin frecventă a încălzitorului auxiliar (echipament opțional) în condiții de climat mai rece.

De asemenea, MAN a îmbunătățit din această toamnă circuitul de încălzitoare de voltaj înalt. Astfel, zona șoferului va putea fi încălzită mai rapid și mai eficient. Un alt avantaj este posibilitatea de control separat al temperaturilor din diverse zone ale autobuzului.

Două strategii de utilizare și un sistem modular pentru baterii

MAN a introdus și noi opțiuni pentru baterii, astfel încât operatorii să își poată adapta perfect autobuzele electrice comandate la necesitățile lor. De aceea, MAN oferă acum două strategii de utilizare a bateriilor. Strategia ”Autonomie maximă” este disponibilă pentru autonomii zilnice de până la 350 km, bateria fiind folosită într-o plajă de 80%.IAA 2022: MAN îmbunătățește oferta de autobuze electrice

De partea cealaltă, strategia ”Fiabilitate maximă” utilizează doar o plajă de 65% din baterie, care garantează o autonomie de 270 km, în condiții favorabile, pe întreaga durată de viață a bateriilor.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City 12 E, în București

Din această toamnă, MAN le oferă clienților și posibilitatea de a opta pentru numărul de pachete de baterii. Modelul solo Lion’s City 12 E poate fi configurat cu 4, 5 sau 6 (standard) pachete de baterii, iar modelul articulat cu 6, 7 sau 8 (standard) pachete. Reducerea numărului de baterii este utilă pentru rutele mai scurte, un avantaj suplimentar fiind creșterea numărului de pasageri (până la 8 pasageri pentru un pachet de baterii).

Grație cunoștințelor despre comportamentul bateriilor, MAN spune că durata de viață a acestora poate ajunge până la 14 ani, în funcție de condițiile de operare.IAA 2022: MAN îmbunătățește oferta de autobuze electrice

Posibilitate de încărcare cu pantograf

De la începutul anului 2024, autobuzele electrice MAN vor putea fi încărcate automat cu ajutorul unor pantografe montate în depou și a șinelor de încărcare montate pe plafon (pantograf inversat). Tehnologia nu afectează numărul maxim de baterii. În prima fază, puterea maximă de încărcare va fi de 150 kW. Clienții vor putea încărca în continuare bateriile cu ajutorul conectorilor CCS. În standard, punctul de încărcare este situat în partea dreapta-față a autobuzelor, dar opțional se pot monta în stânga-față, dreapta-spate, frontal și în parte din spate.

Experții MAN Transport Solutions vor sprijinii clienții în tranziția lor spre electromobilitate. Cu ajutorul analizei detaliate a rutei, calculelor individuale privind consumul de energie și autonomiile necesare, utilizarea autobuzeleor electrice MAN poate fi optimizată pentru fiecare aplicație în parte.

Din aceeași categorie...

Back to top button