Bus

IAA 2022: Premieră pentru noile generații Setra TopClass și ComfortClass

În cadrul IAA 2022, Daimler Truck a prezentat în premieră șase noi modele de autocare din gama premium Setra ComfortClass și trei versiuni de lux din familia Setra TopClass, printre care și autocarul supraetajat Setra TopClass S 531 DT.

Noile Setra se disting printr-un nou design, pentru a îmbina perfect funcționalitatea unui autocar versatil, adaptabil la o gamă largă de aplicații, cu stilul atemporal recunoscut în acest segment al transportului de călători. În plus, modelele sunt echipate cu sisteme de asistență inovatoare, tehnologie modernă de conducere și caracteristici de confort exemplar.

IAA 2022: Premieră pentru noile generații Setra TopClass și ComfortClass

Noua generație de autocare cu podea înălțată Setra ComfortClass HD este alegerea perfectă pentru călătoriile pe distanțe lungi. Modelele versatile se adaptează la orice nevoie din segmentul transportului de călători și îndeplinesc cele mai înalte cerințe în materie de confort, siguranță, flexibilitate și economie.

Noile Setra ComfortClass

Cu o lungime de 10,5 metri, care îi conferă o manevrabilitate ridicată, ComfortClass S 511 HD este cel mai compact model din gamă, fiind potrivit pentru călătorii în grupuri mici.

Versiunea ConfortClass S 515 HD, cu două axe și o lungime de 12 metri, este autocarul ideal pentru o varietate de scopuri, de la călătorii pe distanțe lungi cu un număr mare de bagaje la transport interurban. Iar următorul model cu două axe din gamă, S 516 HD/2 oferă eficiență maximă în categoria de 13 metri și mai mult spațiu pentru grupuri mari de pasageri și bagajele lor.

S 516 HD, un autocar cu o lungime de 13 metri și trei axe, iese în evidență cu un salon mare pentru pasageri și o capacitate generoasă de încărcare, păstrând totodată experiența de transport de lux neschimbată. În plus, datorită punții spate, autocarul este ușor de manevrat.

S 517 HD este un autocar spațios pentru călătorii pe distanțe foarte lungi. Cu o lungime de aproape 14 metri, dispune de o capacitate mare de încărcare și spațiu generos pentru pasageri.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

Noua versiune S 519 HD vine cu o modificare importantă în design, reprezentată de mutarea celei de-a doua uși din centrul vehiculului în spatele punții posterioare, ceea ce permite o distribuție uniformă a scaunelor la interior, mutarea zonelor de toaletă și bucătărie în spatele vehiculului și creșterea volumului spațiului pentru bagaje de la 12,6 la 13,7 metri cubi. S 519 HD permite optimizarea numărului de locuri în funcție de nevoile particulare ale clienților, ceea ce duce la maximizarea rentabilității în călătoriile pe distanțe lungi.

Noile modele sunt echipate cu motorul OM 470 de 10,7 litri, cu putere de 394 CP (în cazul lui S 511 HD) și 428 CP sau 456 CP pentru celelalte modele. Autocarele cu trei axe sunt disponibile și cu motorul OM 471 de 12,8 litri și 476 CP. Clienții pot alege între varianta de transmisie manuală cu șase viteze pentru modelele cu două punți și varianta automatizată GO 250-8 PowerShift cu opt viteze.

Setra TopClass: trei noi modele HDH cu trei axe

Noua generație Setra TopClass 500 propune trei autocare – S 515 HDH, S 517 HDH și S 531 DT – pentru călătorii de vis. Modelele cu trei axe au o lungime între 12,5 și 14,2 metri și oferă spațiu extins pentru pasageri și bagaje.

Noul model S 515 HDH este cel mai compact din gamă și oferă control complet, stabilitate și siguranță chiar și în cele mai dificile condiții de condus, fiind foarte ușor de manevrat. Modelul S 517 HDH este autocarul potrivit pentru călătorii la cele mai înalte standarde, noul model cu o lungime de 14,2 metri impresionează prin spațiul imens pentru bagaje și opțiuni nelimitate de personalizare. Versiunea supraetajată S 531 DT oferă eficiență maximă și confort pentru călătorii pe distanțe lungi, dar și pentru experiențe private de turism.

IAA 2022: Premieră pentru noile generații Setra TopClass și ComfortClass

Noile modele sunt dotate cu un motor OM 471 de 350 kW (476 CP) în standard și 375 kW (510 CP) opțional. Toate vehiculele din gamă sunt echipate cu transmisie manuală automatizată GO 250-8 și îndeplinesc cerințele referitoare la emisiile de carbon.

Echipate cu Active Drive Assist 2 și Active Brake Assist 5

Conceptul integrat de siguranță al Setra ajută la prevenirea proactivă a accidentelor. Noua generație de autocare subliniază standardul ridicat de siguranță cu inovații spectaculoase în ceea ce privește sistemele de asistență.

Active Drive Assist 2 sprijină șoferul prin combinarea diferitelor sisteme de asistență care permit conducerea semiautomată în toate intervalele de viteză. Active Drive Assist 2 poate accelera, frâna, menține distanța, direcția, menține banda și poate face chiar o oprire de urgență.

IAA 2022: Premieră pentru noile generații Setra TopClass și ComfortClass

Sistemul Active Brake Assist 5 vine ca dotare standard pentru orice autocar din familiile ComfortClass și TopClass și este primul asistent de frânare de urgență din lume care poate acționa frânarea completă în situații de pietoni în mișcare sau staționare, mulțumită unui sistem mixt de camere și radar.

Alte inovații în materie de siguranță prezente în modelele din cele două game Setra includ sistemul electronic de frânare la parcare, faruri LED sau sistemul de camere 360°.

Tehnologii eficiente pentru costuri optimizate

Noua generație de autocare Setra este echipată cu tehnologii și sisteme de asistență inovatoare care cresc eficiența utilizării vehiculelor. Active Drive Assist 2 oferă în premieră în segmentul autocarelor opțiunea de conducere semi-automatizată pentru toate intervalele de viteză, pentru mai multă siguranță și mai multă eficiență economică. Dotarea standard Predictive Powertrain Control (PPC) asigură controlul inteligent al vitezei și permite economisirea combustibilului.

Noul sistem de asistență Driver Score, opțional, oferă șoferului feedback constant și în timp real pentru un stil de condus mai economic. Iar Omniplus Expert Handling Training este un curs de instruire în utilizarea optimă a tuturor sistemelor tehnologice ale noilor generații de autocare TopClass și ComfortClass, pentru o experiență de condus mai sigură și mai economică.

Cu o trapă lungă în partea frontală a plafonului, un parbriz foarte curbat, o coadă aerodinamică și numeroase alte măsuri targetate, vehiculele Setra TopClass 500 și ComfortClass 500 au atins un nou record în materie de aerodinamică, în segmentul lor, cu un coeficient aerodinamic de 0,33.

IAA 2022: Premieră pentru noile generații Setra TopClass și ComfortClass

În plus, caroseria se coboară automat la viteza de autostradă, pentru a reduce suprafața frontală. Un sistem de propulsie perfect coordonat dintr-o singură sursă, cu motoare, transmisii și axe motoare cu frecare redusă sunt alte puncte importante.

Intervale de întreținere de până la 120.000 de kilometri sau doi ani, echipe mobile de intervenție 24/7 și cea mai mare rețea de ateliere de service dedicate autocarelor din Europa sunt oferite de Omniplus. În plus, Omniplus On oferă o gamă largă de servicii digitale, inclusiv Omniplus Uptime, funcția de monitorizare permanentă a tuturor funcțiilor esențiale ale autocarului. Toate acestea sunt extrem de utile pentru minimizarea intervalelor de staționare din cauza defecțiunilor tehnice, pentru planificarea eficientă a vizitelor în atelier, precum și pentru păstrarea valorii de răscumpărare a vehiculelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button