IAASustenabilitate

IAA 2022: Volvo Trucks prezintă o nouă axă spate electrică

La expoziția IAA 2022, Volvo Trucks a dezvăluit o axă spate electrică complet nouă, dezvoltată pentru a crește autonomia camioanelor electrice.

Volvo, producătorul cu cea mai extinsă gamă de camioane electrice produse în serie, a mizat la expoziția de la Hanovra doar pe cele cinci modele europene fără emisii locale ale mărcii.

IAA 2022: Volvo Trucks prezintă o nouă axă spate electrică

La IAA 2022, Volvo Trucks a prezentat o nouă axă spate electrică pentru camioane, care vine cu numeroase avantaje. De exemplu, prin integrarea motoarelor electrice și a transmisiei în axa spate, pe șasiu rămâne mai mult loc pentru baterii.

Autonomia mai mare disponibilă astfel produce oportunități de electrificare pentru noi aplicații, precum transportul pe distanțe lungi. Pentru camioanele electrice cu hidrogen, care vor fi introduse în a doua jumătate a deceniului, locul suplimentar poate fi folosit pentru instalarea altor componente.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Volvo Trucks va începe producția de serie a noii axe electrice în câțiva ani. Aceasta va completa portofoliul actual de camioane electrice cu baterii al Volvo.

Pentru decarbonizarea transportului de marfă, Volvo Trucks urmărește o strategie cu trei căi: camioanele electrice cu baterii, camioanele electrice cu hidrogen și motoarele cu combustie alimentate cu carburanți din surse regenerabile, precum biogaz, HVO sau chiar hidrogen verde.

Din aceeași categorie...

Back to top button