IAA Hanovra 2016: Reorganizare a zilelor dedicate presei

IAA Hanovra

Cu standuri încă în lucru în zilele oficiale dedicate presei, ediția din 2014 a IAA Hanovra a fost, fără doar și poate, cea mai prost organizată ediție a acestui târg internațional de tradiție.

Acest lucru a fost sesizat și de oraganizatorul IAA Hanovra, Asociația Germană a Industriei Auto (VDA), astfel că, pentru cea de-a 66 ediție a International Motor Show (IAA) Commercial Vehicles, organizată în perioada 22 -29 septembrie 2016, aceștia au decis reorganizarea zilelor dedicate presei, lucru ce-i va ajuta atât pe jurnaliști și pe expozanți. Astfel, la IAA Hanovra 2016 cele două zile dedicate presei vor fi miercuri, 21 septembrie 2016 respectiv joi, 22 septembrie 2016. Acestea înlocuiesc zilele de presă precedente, desfășurate în mod tradițional marți și miercuri înainte de deschiderea oficială pentru public.

Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) face această schimbare, ca răspuns la un număr mare de cereri venit din partea mass-media și expozanți. Organizarea anterioară a avut dezavantajul că prima zi de presă (marți) a fost în ultima zi de construcții și amenajare a standurilor. Acest lucru a împiedicat expozații de a putea organiza conferințe de presă la stadurile lor fiind prezenți doar la Convention Center (CC). De asemenea, deoarece o mare parte din standuri erau încă în construcție, nu au putut fi produse fotografii pe care presa să le folosească.

IAA Hanovra 2016: Reorganizare a zilelor dedicate presei

În viitor, zilele dedicate construcției și amenajării standurilor și zilele dedicate presei vor fi complet separate. Marți, 20 septembrie 2016, rămâne ultima zi de construcție și amenajare a standului, iar miercuri și joi (21-22 septembrie 2016) ziele dedicate presei. Această reorganizare va permite mai mulți jurnaliști să participe la evenimentul de deschidere a IAA Hanovra ce are loc pe data de 22 septembrie 2016. În timpul evenimentului de lansare sau în timpul turului de deschidere (10:00 – 13:00, 22 septembrie) nu vor exista conferințe de presă.

Noua organizare oferă avantaje suplimentare, în special pentru cei care fac reportaje video sau transmit live pe Internet. Pentru prima dată, va fi posibilă parcurgerea premierelor la standurile încă din prima zi de presă. Sălile de conferințe din Convention Center vor fi de asemenea disponibile pentru conferințe de presă. În acest fel, VDA își extinde opțiunile pentru expozanți de a prezenta produsele lor și noile evoluții.

A doua zi de presă în cadrul IAA Hanovra 2016 (22 septembrie 2016) va rămâne și prima zi pentru public. Având în vedere că IAA Hanovra este înainte de toate un târg pentru vizitatori, în 2014 peste 84% dintre aceștia fiind clienți ai expozanților, această combinație aduce un beneficiu suplimentar pentru reprezentanții presei, deoarece vor fi în măsură să intervieveze mai mulți experți.

Organizatorul IAA Hanovra va informa expozanții și presa simultan despre noile dispoziții, VDA planificând detaliile conferințelor de presă cu expozanții și în strânsă coordonare cu companiile.

Având în vedere faptul că IAA Hanovra este cel mai important târg din lume pentru transport, logistică și mobilitate, ce găzduiește numeroase premiere mondiale ale producătorilor și furnizorilor, această „limitare” de expunere ar trebui să fie acum eliminată, atât pentru expozanți și cât și reprezentanții mass-media.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram,Twitter, YouTube

Follow #infotrucker