Iată cum se conduce un camion de pompieri cu semiremorcă în SUA (VIDEO)

Iată cum se conduce un camion de pompieri cu semiremorcă în SUA (VIDEO)
O cameră de bord a surprins un camion de pompieri cu semiremorcă cu scară, intrând pe o autostradă aglomerată din SUA, folosind o manevră de "derapaj controlat".

Într-un video publicat pe YouTube, o cameră de bord a suprins momentul în care un camion de pompieri cu semiremorcă cu scară, aflat în misiune, intră în traficul aglomerat de pe autostradă, lăsând impresia unei manevră de „derapaj controlat”.

Iată cum se conduce un camion de pompieri cu semiremorcă în SUA (VIDEO)

Însă, secretul a ceea ce mulți au crezut că este un “drift-ului” este altul.

Cu o lungime de peste 15 metri, vehiculul din imagine este cunoscut sub numele de Tiller Truck, un camion de pompieri cu placă turnantă cu scară montată pe o semiremorcă cu axă viratoare, a cărui principală caracteristică este manevrabilitatea crescută.

Dezvoltat pentru a putea fi condus pe străzi înguste cu viraje strânse, acesta are nevoie de doi operatori pentru a-l controla, unul care să controleze direcția camionul și altul pe cea a semiremorcii.

“Tiller Man”, operatorul aflat la partea din spate, poate controla independent axa semiremorcii cu scară, crescând astfel manevrabilitatea întregului ansamblu în zone cu spațiu redus.

VEZI ȘI: Amenzile pot fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile

Spre exemplu, dacă camionul trebuie să efectueze un viraj strâns la dreapta, al doilea operator va vira spre stânga pentru ca partea din spate să treacă ușor prin viraj, respectiv va îndrepta camionul la ieșirea din acesta.

În caz contrar, datorită lungimii sale, camionul ar putea rămâne blocat ori ar putea avaria vehiculele parcate la bordură.

Această soluție tehnică permite echipelor de pompieri să câștige timp prețios în trafic în cadrul misiunilor de salvare.

Față de un camion articulat comercial, capul tractor și semiremorca cu scară sunt cuplate permanent, pentru decularea acestora fiind necesare scule speciale.

Așadar, acesta este secretul “drift-ului” efectuat de camionul de pompieri din imagini.

Follow #infotrucker