EcofriendlyȘtiri

ICA Sweden vrea să implementeze camioane electrice în fluxurile de transport

ICA Sweden colaborează cu Volvo Trucks pentru a indentifica fluxurile de transport unde pot fi implementate camioane electrice.

Pe termen lung, cooperarea dintre Volvo Trucks și ICA Sweden se va extinde la alte domenii care pot contribui la reducerea impactului transportului de mărfuri asupra mediului.

ICA Sweden vrea să implementeze camioane electrice în fluxurile de transport

Inițial, ICA Sweden și Volvo Trucks vor colabora pentru a indentifica părți din fluxurile de transport ale retailerului suedez, unde ar putea fi implementate camioane electrice.

„Avem o responsabilitate importantă de a reduce impactul asupra mediului al transportului nostru de mărfuri. Cooperarea noastră cu Volvo Trucks ne va permite să creștem ritmul dezvoltărilor care vor reduce emisiile de transport. Acest lucru este pe deplin în conformitate cu politica de durabilitate a ICA”, spune Anders Svensson, CEO ICA Sweden.

Cooperarea acoperă transportul rutier ICA Sweden în țara nordică, atât în centrele orașelor, cât și pe rutele mai lungi, între orașe. Retailerul și Volvo Trucks vor colabora pentru a pune bazele soluțiilor de transport electric prin utilizarea tehnologiilor deja existente, dar și prin testarea în comun a unor noi tehnologii.

VEZI ȘI: Cel mai mare port container propulsat cu LNG a ajuns în portul Hamburg

„Împreună putem accelera introducerea unor soluții de transport eficiente, fără combustibili fosili. Cooperarea ne va oferi o mai bună înțelegere a modului în care camioanele electrice pot reduce rapid emisiile de dioxid de carbon din fluxurile mari de transport”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

ICA Sweden și Volvo Trucks au o vastă experiență de lucru pentru a reduce impactul afacerilor lor asupra mediului.

Obiectivul retailerului este ca filiala suedeză a grupului să aibă un sistem de transport rutier complet fără combustibili fosili până cel târziu în 2030. Din 2019, Volvo Trucks produce și vinde camioane complet electrice destinate, printre altele, livrărilor către magazinele din orașe.

Din aceeași categorie...

Back to top button