ID. BUZZ va fi primul model Volkswagen autonom

ID. BUZZ va fi primul model Volkswagen autonom
Începând din acest an, Volkswagen va testa primele sale vehicule cu sistem de condus autonom, bazate pe viitorul model electric ID. BUZZ.

Volkswagen Commercial Vehicles avansează rapid în dezvoltarea și implementarea condusului autonom. Consiliul de supervizori al Grupului VW a aprobat programul de cercetare și dezvoltare Autonomous Driving R&D. Introducerea primelor sisteme de condus autonom în trafic este programată pentru 2025.

ID. BUZZ va fi primul model Volkswagen autonom

”În acest an vom începe teste în Germania, în care sistemul de condus autonom Argo AI va fi utilizat într-un prototip ID. BUZZ. La mijlocul acestui deceniu, în anumite orașe, clienții noștri vor avea posibilitatea de a călători până la destinația dorită cu vehicule autonome”, a declarat Christian Senger, șeful departamentului Autonomous Driving al Volkswagen Commercial Vehicles.

Ca parte a cooperării lor, Ford Motor Company și Volkswagen Commercial Vehicles au investit în mod egal în compania Argo AI, specializată în platforme software pentru condus autonom. Pe lângă investiția inițială de 1 miliard de dolari, VW a integrat în Argo AI și subsidiara sa AID (Autonomous Intelligent Driving).

VEZI ȘI: Volkswagen și Ford vor dezvolta platforme comune pentru utilitare ușoare

Cu bugetul pentru condus autonom confirmat de consiliul de supervizori, Volkswagen Commercial Vehicles face primii pași semnificativi spre mobilitatea autonomă: va dezvolta și construi vehicule comerciale autonome pentru transport de pasageri și de marfă.

Ele se vor baza pe modelul electric ID. BUZZ, care va avea premiera mondială anul viitor. Etapa de dezvoltare se desfășoară cu rapiditate, nu doar pentru versiunea electrică a legendarului Bulli, dar și pentru transformarea sa într-un vehicul autonom.

Pe lângă investiția în Argo AI, VW investește miliarde în proiectele Car.Software Organisation, care dezvoltă, în paralel și independent de Argo AI, funcții de condus asistat și automatizat, de până la nivelul 4, pentru toate autoturismele grupului.

Follow #infotrucker