IGSU s-a dotat cu 300 de ambulanțe Renault Master pe fonduri europene

IGSU s-a dotat cu 300 de ambulanțe Renault Master pe fonduri europene
Renault a anunțat livrarea primelor unități din lotul de 300 de ambulanțe Renault Master achiziționate de IGSU pe fonduri europene.

Ambulanțele Renault Master au fost achiziționate prin Programul POIM 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU s-a dotat cu 300 de ambulanțe Renault Master pe fonduri europene

Cele 300 de ambulanțe Renault Master sunt vehicule tip B 4×2, versiunea L2H2, echipate cu motor 2.3 litri Twin Turbo ce dezvoltă 170 CP, transformate conform cerințelor IGSU.

Prin acestă achiziție, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale, asigurând transportul pacienților la standarde ridicate.

VEZI ȘI: Volkswagen Vehicule Comerciale deschide un nou centru pentru testarea emisiilor

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Cele 300 de ambulanțe Renault Master vor fi livrate către centrele regionale ale IGSU până pe 17 decembrie 2018.

Follow #infotrucker