Știri

Imigrant gasit mort de catre autoritatile franceze in Eurotunnel

Ceea ce zilele trecute erau simple doar declaratii, astazi se confirma. Autoritatile engleze au anuntat moartea unui imigrant in tunelul ce traverseaza Canalul Manecii, la o saptamana dupa ce in jur de 150 de imigranti au luat cu asalt intrarea in tunel in incercarea de a ajunge in Marea Britanie.

Oficialii Eurotunnel au confirmat faptul ca o naveta de transport a fost oprita in jurul orei 5:00 AM in dimineata zile de 7 iulie 2015, dupa ce autoritatile au descoperit imigranti la bord.

Un oficial francez a declarat pentru Sky News ca „in urma descoperirii imigrantilor clandestini la bordul unei navete in dimineata zile de 7 iulie, aceasta a fost oprita. In timpul cercetarilor efectuate de politia de frontiera, a fost descoperit in tunel cadavrul unui imigrant”. Pana in prezent nu se cunosc cauzele decesului imigrantului insa, cel mai probabil acesta a cazul din naveta in timpul mersului.

Imigrant gasit mort de catre autoritatile franceze in Eurotunnel

David Wells, directorul executiv al FTA (Asociatia Transportatorilor Rutieri) a declarat: „Rezultatul mortii imigrantului in tunel este o tragedie cauzata de situatia deplorabila din portul Calais, si este clar ca situatia din portul francez escaladeaza si scapa de sub control. Noi am chemat de ceva timp la dialog atat guvernul Marii Britanii cat si al Frantei pentru a intervenii in aceasta situatie si il rugam pe Prim Ministrul, David Camaron, sa puna pe lista de prioritati implementarea unui plan pentru atenuarea crizei”.

Aceasta veste vine la numai cateva saptamani de la escaladarea situația cu imigrantii in zona portului Calais, care incercau, amenintand si intimidand soferii inclusiv cu arme, pentru a urca in camioanele oprite in cozile kilometrice formate datorita protestelor celor de la MyFerryLink.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button