TehnologieTop News

Impresii pozitive din Elveția pentru axa electrificată SAF TRAKr

Compania elvețiană de logistică Galliker, primul client care a testat axa electrificată cu frânare regenerativă SAF TRAKr, a oferit primele impresii despre aceasta.

Produsă de SAF-Holland, axa electrificată cu frânare regenerativă SAF TRAKr recuperează energie electrică prin sistemul de frânare, care poate fi utilizată pentru a alimenta unitățile frigorifice ale semiremorcii.

Impresii pozitive din Elveția pentru axa electrificată SAF TRAKr

Pe lângă reducerea consumului de carburant și a emisiilor poluante, axa crește confortul șoferilor, deoarece funcționarea agregatelor frigorifice 100% electric reduce semnificativ zgomotul în timpul funcționării.

Începând cu finalul lui 2021, axa electrificată cu frânare regenerativă SAF TRAKr dezvoltată de SAF-Holland este testată de compania de logistică elvețiană Galliker, un operator care se bazează pe 3.300 de angajați în toată Europa și o flotă de aproximativ 1.100 de autotractoare și aproximativ același număr de remorci.

VEZI ȘI: Nooteboom a lansat un trailer compact cu extensie laterală hidraulică

Mai exact, Galliker a echipat o semiremorcă frigorifică cu axa electrificată cu frânare regenerativă SAF TRAKr.

„Avem deja o serie de autotractoare electrice, așa că părea logic să electrificăm și remorca”, a explicat Felix Felder, manager de flotă al Galliker.

Până în prezent, semiremorca frigorifică cu axa electrificată și frânare generativă a parcurs deja peste 20.000 de kilometri, exclusiv pe drumurile din Elveția.

„Suntem foarte mulțumiți de noua axă până acum. Aceasta este o nouă tehnologie pe care o examinăm foarte îndeaproape, urmând atât beneficiile economice, cât și durabilitatea”, a mai spus Felder.

SAF TRAKr intră în producția de serie la mijlocului lui 2022

Axa electrică de la SAF-HOLLAND este proiectată pentru sarcini pe axă de la 9 până la 10 tone și este disponibilă cu diferite frâne cu disc pentru roți de 19,5” și 22,5”.

Impresii pozitive din Elveția pentru axa electrificată SAF TRAKr

Axa folosește un modul generator de înaltă tensiune pentru frânarea regenerativă, cu o putere maximă de 26 kW.

Un total de 50 de vehicule au fost echipate cu axa electrică cu frânare regenerativă SAF TRAKr în 2021, iar alte 50 de unități suplimentare, precum și producția de serie sunt planificate pentru mijlocul anului 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button