Economic

În 2020, DAF a fost lider în segmentul autotractoarelor pe 6 piețe europene majore

Producătorul olandez de camioane DAF a terminat anul 2020 în fotoliul de lider în segmentul autotractoarelor pe 6 piețe europene majore.

DAF a continuat să fie lider de piață în segmentul autotractoarelor în Olanda (31,8%), Marea Britanie (31,6%), Polonia (23,7%), Ungaria (27,9%) și Bulgaria (25,4%). De asemenea, producătorul olandez de camioane a câștigat poziția de lider de piață în 2020 în Portugalia (21,8%).

În 2020, DAF a fost lider în segmentul autotractoarelor pe 6 piețe europene majore

DAF este lider european în domeniul autotractoarelor și marca de import numărul unu pe cele mai mari două piețe de camioane din Europa: Germania și Franța. Cota de piață pe segmentul camioanelor rigide grele a crescut la 11,5%.

Anul trecut, DAF a vândut 5.880 de camioane în afara UE și și-a introdus vehiculele de ultimă generație în Taiwan (Euro VI), Brazilia (Euro V), precum și în Orientul Mijlociu și Africa (Euro III și V). Cel de-al 10.000-lea camion asamblat local a fost livrat în Taiwan, unde DAF este liderul pieței grele în rândul producătorilor europeni.

DAF este, de asemenea, lider de piață în Israel și Belarus. În 2020, DAF a vândut peste 2.000 de motoare PACCAR către producătorii de top de autocare, autobuze și vehicule speciale din întreaga lume.

”În 2020, am vândut un număr record de contracte de reparații și întreținere DAF MultiSupport, am realizat o cotă record de piață financiară PACCAR și am livrat un număr record de camioane uzate DAF noilor lor proprietari”, a spus Richard Zink, membru al Consiliului de administrație responsabil pentru marketing și vânzări.

VEZI ȘI: MEC DIESEL SEE a încheiat 2020 cu vânzări de aproximativ 17 milioane de euro

”Scopul nostru este de a ne consolida și mai mult poziția de lider și de aceea lucrăm împreună cu distribuitorii noștri pentru a extinde strategic rețeaua noastră de peste 1.100 de distribuitori profesioniști și puncte de service. Anul trecut, de exemplu, distribuitorii noștri independenți au deschis un total de 45 de centre noi de distribuție în Europa, America de Sud, Asia și Africa”, a completat Zink.

Leadership în ceea ce privește mediul

În plus, față de dezvoltarea continuă a tehnologiei motoarelor cu ardere, DAF investește în cele mai noi tehnologii pentru motoare electrice cu baterii și hibride, susținând emisii mai mici de CO2 și o calitate îmbunătățită a aerului în zonele urbane.

În plus, ca parte a unui test, clienții DAF beneficiază deja de avantajele camionului CF Hybrid care folosește tehnologia bateriei cu emisii zero atunci când conduc în oraș și aplică motorul diesel curat pe rutele regionale.

DAF a anunțat producția noului camion CF Electric, care oferă o autonomie electrică extinsă de 200 de kilometri și a introdus recent LF Electric cu o distanță de 280 de kilometri cu zero emisii.

Gata să crească mai departe

În 2020, DAF a produs peste 37.600 de camioane CF și XF și aproape 9.000 de vehicule LF.

”Se estimează că piața europeană a camioanelor din 2021 va continua să-și revină și va fi cuprinsă între 250.000 și 280.000 de camioane. Suntem pregătiți pentru o creștere suplimentară, oferind clienților noștri calitate premium, eficiență excepțională a combustibilului și confort superior a șoferului”, potrivit Harry Wolters, președintele DAF Trucks.

Locul 5 în România

În România, DAF a ocupat anul trecut locul 5 în clasamentul mărcilor, cu 476 de camioane grele noi înmatriculate (-53,2% față de 2019).

”2020 a fost un an care a stat sub semnul crizei sanitare, a vânzărilor de vehicule destinate construcțiilor, a amânarii de rate pentru transportatori și implicit volume reduse, sub așteptări, pentru TH Trucks”, au declarat pentru infotrucker.ro oficiali ai TH Trucks, dealerul oficial DAF în România.

De departe, modelul XF Super Space Cab a fost cel mai vândut camion din gama DAF în România.

”Acest an a debutat cu o piață în creștere, efervescentă și cu cereri masive din zona transportului internațional de mărfuri. Prognoza DAF pentru piața din România este bazată pe o creștere de 10% a volumelor de livrări pe segmentul de camioane grele”, au completat oficialii TH Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button