Știri

În 2020, piața formării profesionale în transport, din Germania, a scăzut cu 22,4%

În 2020, piața formării profesionale în industria de transport și logistică, din Germania, a scăzut dramatic din cauza pandemiei.

Dacă în septembrie 2019, la începutul unui ciclu de formare profesională, existau 13.512 candidați, la începutul următorului ciclu au fost doar 10.500, ceea ce înseamnă o scădere cu 22,4%.

În 2020, piața formării profesionale în transport, din Germania, a scăzut cu 22,4%

Industria de turism, care include și formarea profesională a șoferilor de autocare folosite în scop turistic, a avut cea mai mare scădere, de peste 60%. Cifrele au fost publicate în cel mai recent raport de statistică al Camerei de Industrie și Comerț din Germania (DIHK).

În sectorul de logistică, cea mai mare scădere a fost înregistrată în domeniul de vânzări, numărul celor interesați de un post în acest domeniu fiind în scădere cu 21,6 %. În rândul șoferilor profesioniști, numărul de contracte încheiate a fost mai mic cu 3.000, ceea ce înseamnă o scădere cu 14,8 %.

Pentru a veni în sprijinul celor care oferă cursuri de formare în domenii esențiale pentru industrie, guvernul german a anunțat prelungirea programului național care are ca scop asigurarea formării profesionale a celor interesați până la data de 31 mai 2022 cel puțin.

În plus, pentru cursurile de formare profesională care încep din data de 1 iunie 2021 bonusul de școlarizare pentru ucenici crește de la 2.000, respectiv 3.000 de euro, la 4.000, respectiv 6.000 de euro în funcție de domeniu. În plus, costurile de școlarizare ale companiei angajatoare vor fi scutite de impozit, iar costul cu asigurările sociale pentru noul angajat vor fi reduse cu 20% pentru o perioadă de doi ani.

VEZI ȘI: Numărul șoferilor străini de camion din Germania este în creștere, conform BAG

Pentru companiile mici, cu până la patru angajați, se acordă și un bonus de 1.000 de euro pentru fiecare persoană aflată în perioada de formare la locul de muncă, dacă această perioadă este mai mare de 30 de zile.

În plus, guvernul a mărit, până la finalul anului 2021, prima de angajare la 6.000 de euro pentru persoanele care au avut încheiate contracte de formare profesională cu condiția ca contractul de muncă să fie încheiat pentru o perioadă de cel puțin doi ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button