În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro
Chiar dacă 2020 a fost marcat de pandemia COVID-19, specialistul în transport și logistcă Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro.

În ciuda acestui fapt, Raben Group a terminat 2020 cu venituri de peste 1,26 miliarde de euro, iar noile investiții și servicii implementate sunt cea mai bună dovadă că compania a reușit să facă față provocărilor din 2020.

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

Realitatea de anul trecut a cerut ca întreaga industrie logistică să fie flexibilă și să se adapteze rapid la noile condiții în schimbare rapidă. Încă de la început, Raben Group a concentrat cea mai mare atenție asupra siguranței și protejării sănătății angajaților și contractorilor săi, pe de o parte și pe de altă parte, pe asigurarea continuității operațiunilor și furnizarea de servicii la cel mai înalt nivel posibil.

Compania consideră anul trecut un succes, cu venituri la un nivel de 1,26 miliarde de euro. Principalele industrii deservite de companie în 2020 au fost industria alimentară (30%), tehnologică (21%), industria auto (17%), comerț cu amănuntul (12%), industria chimică (11%), FMCG nealimentare (9%).

În rețeaua logistică europeană, transportul rutier a reprezentat cea mai mare parte a serviciilor furnizate de Raben Group (66%), urmată de logistica contractuală (13%), FTL (8%), Logistică produse proaspete (8%), Soluții Logistice Dedicate ( 4%) și în cele din urmă Maritim & Aerian (1%).

VEZI ȘI: Kuehne+Nagel se ocupă de logistica vaccinului împotriva COVID-19 de la Moderna

De asemenea, pandemia a arătat că munca la distanță din ce în ce mai populară și încrederea în noile tehnologii, nu este doar necesară, ci și eficientă.

Raben în România
Pentru Raben Logistics România, anul trecut a fost momentul investițiilor mari în infrastructura depozitelor. Creșterea cererii clienților și motivația constantă pentru îmbunătățirea procesului, în special a timpilor de tranzit, au contribuit la crearea de puncte logistice suplimentare pe harta României.

În prima jumătate a anului, două noi depozite cross-dock au fost deschise în Baia Mare și Roman. În August 2020, compania a deschis un nou depozit în Craiova. Din punct de vedere financiar, Raben Logistics România si-a depașit obiectivele, în condițiile de criză propuse în 2020.

“A fost un an greu, dar la până la sfârșit, a fost un an bun! Am muncit mai mult decât de obicei, noua situație sanitară apărută, ne-a obligat să găsim rapid soluții, atât pentru continuitatea lanțului logistic, dar în primul rând pentru a proteja viețile și sănătatea angajaților și partenerilor noștri. Rezultatele s-au văzut rapid, și am reușit nu doar să rezolvăm situațiile dificile apărute, dar chiar să o facem mai bine și să demontrăm clienților noștri că suntem un partener de încredere”, spune Valentin Storoj, director general al Raben Logistics România.

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

În prezent, rețeaua națională de distribuție este formată din 7 locații cu o capacitate totală de 10.500 m.p. Compania își continua expansiunea in piața din România, pentru 2021 fiind planificate deschiderea de noi depozite, în locații strategice, care vor crește calitatea livrărilor și vor optimiza costurile de transport.

Pe lângă extinderea rețelei și creșterea suprafețelor depozitelor, noi soluții IT vor fi implementate în 2021, soluții care vor crește răspunsul la nevoile pe care le au clienții Raben.

Raben în Polonia
Raben Logistics Polonia a generat cele mai mari venituri din Raben Group. Compania a finalizat, de asemenea, multe noi proiecte de investiții.

În aprilie, Raben Logistics Polonia și-a mutat depozitul din Olsztyn într-o locație nouă, iar în Iunie au început primele operațiuni în Adamów, unde compania gestionează un depozit central pentru Makro, în Panattoni Park A2.

Facilitatea de 33.000 mp folosește multe soluții inovatoare care sporesc nu numai eficiența procesului, ci și siguranța angajaților. Sistemul de sortare automată dezvoltat, datorită cooperării eficiente cu clientul, este remarcabil. Este unul dintre primele și cele mai moderne sortatoare de acest tip din Europa.

A doua jumătate a anului a fost marcată și de construcția de noi facilități în Silezia – un centru de distribuție de 50.000 mp, în Ruda Śląska și depozite suplimentare în Sosnowiec.

În Noiembrie, compania a deschis o locație în Legnica, unde se desfășoară un proiect dedicat de logistică contractuală, pentru Ahlers AG Group, într-o facilitate de 11.000 m.p., închiriată în Parcul Panattoni Legnica.

vÎn 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

Depozitul Legnica joacă, de asemenea, un rol important în rețeaua de transport a Grupului Raben, ca un punct important de consolidare a transporturilor din Polonia și Germania. Mărfurile părăsesc această locație în fiecare zi către 39 de destinații peste granița de vest, dintre care 36 sunt rute directe către depozitele Raben Group situate în toată Germania.

Fresh Logistics Polska, specializată în logistica produselor proaspete la temperaturi controlate, a investit, de asemenea, foarte mult în 2020. Continuându-și politica de îmbunătățire continuă, compania a investit în depozite moderne cu o suprafață totală de 16.000 mp în Wojanowo și Nowa Wieś Wrocławska.

După finalizarea proiectului, Fresh Logistics are o capacitate totală de depozit de peste 55.000 mp, dedicată depozitării produselor alimentare proaspete. Noile investiții permit depozitarea mărfurilor care necesită diferite intervale de temperatură de la 0°C la +15°C și furnizarea de servicii suplimentare, cum ar fi ambalarea și etichetarea. Mai mult, acestea permit stocarea produselor congelate și efectuarea operațiunilor de transbordare a unităților de tip container.

Fresh Logistics Polska cooperează cu organizații externe de ani de zile, angajându-se activ în dezvoltarea logisticii fără hârtie și concentrându-se pe domenii legate de standardizarea proceselor, nu numai în cadrul propriei companii, ci și între toate entitățile implicate în lanțul de aprovizionare.

Raben în Germania
Pentru compania germană, 2020 a fost momentul implementării BlueJay, un sistem de transport modern, care susține operațiunile de transport în întregul grup.

În Iunie 2020, Fenthol & Sandtmann GmbH (Fenthols) a fost complet integrată cu Raben Trans European Germany GmbH. Raben deținea o participație de 50% la Fenthols din 2011 și, în Noiembrie 2019, Grupul a semnat un acord pentru achiziționarea a 50% din acțiuni, inclusiv filialele FKL Kontraktlogistik și Kraftverkehr P&M Ehrig.

În acel moment, autoritățile antitrust au aprobat achiziția. Conform acordului, Raben a preluat toate locațiile Fenthols din Hamburg, Leipzig, Dresda și Erlensee lângă Frankfurt pe Main, împreună cu 460 de angajați. Prin achiziționarea sediului Fenthols în portul Hamburg, Raben Group și-a extins portofoliul de servicii de transport maritim și, astfel, și-a consolidat expertiza în domeniul transportului intermodal.

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

În plus, față de câștigarea unor locații excelente din punct de vedere strategic, precum cea din apropierea aeroportului din Frankfurt, compania și-a extins rețeaua printr-un depozit de mărfuri periculoase din Erlensee, Hessen și o sucursală la Aeroportul Cargo Leipzig lângă autostrada A14, unde filiala Fenthols Kontraktlogistik GmbH, organizează logistica de depozitare și distribuție pentru numeroși clienți.

Conexiunile zilnice directe cu alte țări ale grupului joacă rolul cheie pe piața germană, în special între Polonia și Germania. Datorită interesului ridicat al pieței și așteptărilor clienților în ceea ce privește termenele de livrare mai scurte, unele conexiuni între Polonia și Germania sunt efectuate ca parte a serviciului 24h.

Astfel de conexiuni includ linia directă de la Gądki la Mülheim-Kärlich lansată în Noiembrie 2020, precum și linia Legnica – Kempten care funcționează din Septembrie 2020. Deși în prezent sunt oferite 18 conexiuni între aceste două țări în serviciul 24h, este planificată în continuare dezvoltarea rețelei și optimizarea timpului de livrare.

Sistemul de conexiuni de grupaj Raben între Germania și Polonia depășește în prezent 100 de rute zilnice. Un avantaj important al unei astfel de rețele dezvoltate, este reducerea operațiunilor de încărcare în Germania – aproape 98% din volumul din Polonia se îndreaptă direct către zona de livrări, către destinatarii vizați, ceea ce se traduce prin calitatea superioară a serviciului.

Raben în Europa
În afară de piața germană, Raben Group a fost activ și pe alte piețe europene, punând întotdeauna siguranța echipei sale și a clienților pe primul loc.

În Italia, compania și-a dezvoltat activitatea în ultimul an prin investiții în Raben Sittam. Activitățile s-au concentrat pe introducerea de soluții IT moderne și optimizarea proceselor în conformitate cu standardele Grupului. Acest lucru permite clienților să profite de gama largă de funcționalități disponibile pe platforma myRaben.com.

În aprilie, Raben Trans European Ungaria s-a mutat într-o nouă locație din Győr, unde a început să funcționeze depozitul său de cross-dock, cu o capacitate de 1.800 m.p..

Raben Logistics Bulgaria a sărbătorit anul trecut prima sa aniversare. După 12 luni de operațiuni, compania oferă acum o rețea de parteneri de 8 depozite situate în Sofia, Plovdiv, Stara Zagora, Yambo, Burgas, Varna, Ruse, Veliko Tarnovo. Astfel de conexiuni eficiente garantează livrările în 24 de ore în toată Bulgaria.

Compania și-a dezvoltat activitatea de distribuție internațională prin extinderea conexiunilor internaționale regulate cu țări precum: Germania, Italia, Polonia (de 4 ori pe săptămână), România (de 3 ori pe săptămână) și Turcia.

La rândul său, Raben Ucraina a sărbătorit cea de-a 17-a aniversare a operațiunilor. Compania continuă să-și extindă portofoliul de servicii și clienți, cu accent pe soluții digitale. La sfârșitul lunii Martie, compania și un furnizor de instrumente de lucru pentru documente electronice EDIN au finalizat o livrare utilizând o scrisoare de trăsură electronică. Operațiunea a primit o revizuire pozitivă de către inspectorul de siguranță Ukrtrans.

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

În Iulie, compania a automatizat pe deplin procesul de trimitere a informațiilor către companiile de curierat prin introducerea software-ului Last Mile Connector – o soluție inovatoare pentru infrastructura depozitelor. A devenit o parte a proiectului de integrare între sistemul de gestionare a depozitelor (WMS) din Raben Ucraina și un sistem similar al unuia dintre clienții cheie.

Mai mult, începând cu 2020, Kievul nu mai este singurul depozit din Ucraina utilizat pentru traficul internațional. Compania a început să își folosească infrastructura în mod regulat în Liov. Ambele locații oferă de asemenea, posibilitatea de a distribui bunuri în toată Ucraina, prin intermediul rețelei proprii de distribuție.

Ca răspuns la schimbările globale ale lanțurilor de aprovizionare legate în principal de COVID-19, Raben East a lansat o conexiune rutieră cu China, care este o alternativă la transportul maritim, feroviar sau aerian. Datorită acestei soluții, compania oferă clienților săi nu numai o mai mare flexibilitate în ceea ce privește programarea, ci și un nivel de cost stabil și un timp de tranzit predeterminat.

Raben Transport
Pentru Raben Transport, cea mai importantă sarcină s-a dovedit a fi asigurarea resurselor și vânzărilor, menținând în același timp disciplina costurilor și având grijă de clienți, care adesea se confruntau cu diverse provocări.

Ca parte integrantă a lanțului de aprovizionare, transportul FTL a suferit o scădere profundă în prima jumătate a anului, când volumul de marfă a scăzut brusc și disponibilitatea șoferilor pe piață a scăzut semnificativ. Situația a necesitat răspuns rapid, flexibilitate și decizii dificile.

Cu toate acestea, a fost și un moment de oportunități și perspective bune pentru companiile de transport. Raben Transport a asigurat anterior un portofoliu diversificat de clienți, inclusiv din sectoarele comerțului electronic, construcțiilor și alimentelor, care se confruntă în prezent cu o creștere.

În 2020, Raben Group a înregistrat venituri de peste 1,26 miliarde de euro

Scopul companiei a fost, de asemenea, dezvoltarea de parteneriate continue cu clienții și saturarea vânzărilor existente. Soluțiile bazate pe automatizarea proceselor și ETA (ora estimată a sosirii) s-au dovedit a fi un atu pentru companie, sprijinind clienții care doresc informații rapide și fiabile.

Accent pe digitalizare
Raben Group s-a concentrat pe digitalizare la mai multe niveluri, de la procese fizice la robotizarea activităților de birou folosind RPA (Robotic Process Automation). În domeniul automatizării, implementează soluții IT avansate, cum ar fi platforme care furnizează automat informații clienților și platforme care prezintă ETA (ora estimată a sosirii).

În domeniul automatizării și roboticii depozitelor, procesele de implementare includ dispozitive care măsoară transporturile, stivuitoare autonome sau semiautomatizate, brațe „cobotice”, senzori Internet of Things (IoT) și multe alte soluții care sporesc eficiența proceselor de depozitare și transport.

În zona RPA, trebuie subliniate implementările de roboți software care susțin sau înlocuiesc munca utilizatorilor în anumite aplicații (WMS/TMS/FK) sau la interfața diferitelor sisteme IT.

În interesul siguranței livrărilor în timpul pandemiei și pentru a păstra distanța recomandată între persoanele care participă la livrare, Raben Group a introdus un nou serviciu pentru livrări în grupaj numit PCD (Picture Confirming Delivery) care constă în confirmarea fără atingere a livrării folosind o fotografie.

Datorită înregistrării automate a datelor, nu numai în ceea ce privește aspectul expediției, ci și data, ora și locul livrării și chiar numărul de înmatriculare al camionului de livrare, oferă o mai mare certitudine expeditorului și destinatarului că livrarea a fost finalizată într-un loc și timp dat.

Clientul poate vedea imediat dovada de livrare pe platforma myRaben în modulul myTrack & Trace. Datorită PCD, colectarea de la distanță este posibilă chiar și în timpul carantinei.

Monitorizând digitalizarea accelerată a sectorului B2B și pentru a satisface așteptările clienților, compania a lansat noul său site web în octombrie, care oferă posibilitatea de a fi utilizat și offline.

Datorită meniului intuitiv, vizitatorii au acces ușor la zona clienți și la platforma myRaben.com. Site-ul web conține o mulțime de informații și materiale despre soluții dedicate unui anumit sector și permite contactul rapid cu personalul Raben.

Follow #infotrucker