BusȘtiri

În 2020, Solaris a livrat 37 de autobuze și troleibuze în România

Solaris a livrat în acest an 37 de autobuze și troleibuze în România, ajungând la peste 300 de vehicule folosite în transportul public național.

Solaris Bus & Coach, lider european în segmentul de autouze electrice, a livrat anul acesta vehicule pe piața locală, dintre care 26 de troleibuze la Brașov și 11 autobuze hibrid la Satu Mare.

În 2020, Solaris a livrat 37 de autobuze și troleibuze în România

Astfel, compania a ajuns la peste 300 de vehicule folosite în transportul public din opt orașe din România, circa jumătate dintre acestea fiind propulsate electric.

Pentru anul 2021, producătorul polonez a planificat livrarea a 65 de mijloace de transport în comun: 16 autobuze electrice în Craiova, 20 troleibuze în Ploiești, 6 autobuze hibrid în Satu Mare, 3 troleibuze în Mediaș și 20 de autobuze hibrid în Galați.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansarea sa, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule, utilizate astăzi în transportul public din sute de orașe europene.

În prezent, compania ocupă poziția de lider european în segmentul de autobuze electrice pentru transportul public urban, datorită gamei extinse de modele.

VEZI ȘI: O nouă parcare pentru camioane construită în portul Lübeck

În ultimii 5 ani, Solaris a participat la o serie de licitații în ceea ce privește transportul public din orașe precum: Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Baia Mare, Satu Mare, Galați, Craiova sau în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MDRAP).

În urma licitațiilor câștigate în decursul ultimilor cinci ani, Solaris a livrat 29 de autobuze diesel la Craiova, 40 autobuze diesel, 41 autobuze electrice și 50 de troleibuze la Cluj-Napoca, 70 autobuze diesel la Pitești, 26 de troleibuze la Brașov, 11 autobuze hibrid la Satu Mare și 17 troleibuze la Galați.

Potrivit reprezentanților companiei, Solaris asigură puncte și asistență de service în toate orașele în care a livrat vehicule. În prezent, parcul auto Solaris din România numără peste 300 de vehicule, ponderea celor electrice fiind de circa 50% din total.

Din aceeași categorie...

Back to top button