In FocusTop News

În 2021, 19.800 de persoane au murit în accidente rutiere în UE

Comisia Europeană a publicat cifre privind decesele rutiere în cele 27 de state membre ale UE, din care rezultă că 19.800 de persoane au murit în accidente rutiere în 2021.

Aceasta reprezintă o creștere de 5% față de 2020 – anul marcat de numeroase restricții COVID-19 și o reducere de 13% față de 2019, ultimul an înainte de pandemie.

În 2021, 19.800 de persoane au murit în accidente rutiere în UE

„Pandemia a schimbat unele practici de lucru pentru bine, iar asta poate să fi dus la un bonus unic pentru siguranța rutieră, deoarece unii oameni continuă să lucreze de acasă și să călătorească mai puțin.  Cu toate acestea, decesele cresc din nou și vor continua să facă acest lucru fără eforturi continue pentru a face drumurile noastre mai sigure.”, a comentat Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC), cifrele publicate de UE.

Cel mai recent raport al ETSC a arătat diferențe mari între țările UE în ceea ce privește aplicarea vitezei. Suedia are de 100 de ori mai multe radare la un milion de locuitori decât Cehia, de exemplu. Fără o aplicare foarte vizibilă și regulată, unii șoferi vor continua să accelereze cu impunitate și să distrugă vieți, a lor sau a altora.

VEZI ȘI: Prețul de referință la motorină va fi publicat săptămânal, în Germania

În zonele urbane, mai multe orașe ar trebui să urmeze exemplul Bruxelles-ului și Parisului și să treacă la o limită implicită de 30 km/h, ceea ce va duce la orașe mai liniștite, mai sigure și mai puțin poluate, care încurajează oamenii să se deplaseze într-un mediu mai sănătos moduri, spune ETSC.

“Am dori să vedem o recomandare din partea Comisiei Europene privind limitele adecvate de viteză pe autostrăzi, drumuri rurale și zone urbane. Vitezele reduse ar reduce carnagiul de pe drumurile din UE, ar reduce emisiile și ar reduce dependența noastră de petrolul rusesc. Este o politică care ar aduce numai beneficii”, a mai adăugat Avenoso.

Din aceeași categorie...

Back to top button