În 2021, BAG și BGL anunță și mai multe controale împotriva practicilor ilegale din transportul rutier

În 2021, BAG și BGL anunță și mai multe controale împotriva practicilor ilegale din transportul rutier
În 2021, BAG și BGL își vor intensifica cooperarea și anunță și mai multe controale împotriva practicilor ilegale din transportul rutier de mărfuri, în special cele care vizează cabotajul.

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) și Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) au căzut de acord, în cadrul parteneriatului Spedition – Transport – Logistik (STL), să-și intensifice colaborarea pentru depistarea transportatorilor și șoferilor care nu respectă prevederile legislative în transportul rutier de mărfuri.

În 2021, BAG și BGL anunță și mai multe controale împotriva practicilor ilegale din transportul rutier

Astfel, echipe comune BAG și BGL vor colabora și mai intens pentru a simplica procedurile, pentru verificări și controale mai rapide și eficiente, dar și pentru urmărirea companiilor care încalcă frecvent legislația.

Colaboararea dintre BAG și BGL s-a intensificat din cea de-a doua jumătate lui 2020, obiectivul principal fiind acela de a stopa cabotajul ilegal, dar și transporturile ilegale de lemne. Astfel, în cadrul acțiunilor comune de control din cele 4.700 de vehicule controlate, în 4.500 de cazuri s-a verificat și dacă efectuează curse în regim de cabotaj.

În 97% din cazurile în care BGL a descoperit neregului, agenții BAG au continuat verificările, inclusiv la sediul companiilor implicate. Au fost  verificate peste 180 de companii, transportatori și clienți, iar în urma celor 4.000 de nereguli constatate au fost date amenzi de peste 830.000 de euro.

VEZI ȘI: Remorcile Wielton vor fi echipate cu soluția telematică TX-TRAILERPULSE

Christian Hoffmann, vicepreședintele BAG, spune că biroul federal trece printr-un proces de digitalizare care va eficientiza și mai mult verificările și mai ales supravegherea companiilor și șoferilor care încalcă frecvent legislația. Pentru BAG și în 2021 accentul principal va fi pus pe depistarea curselor care încalcă legislația cabotajului.

Și Prof. Dr. Dirk Engelhardt, purtătorul de cuvânt al consiliului BGL, dă asigurări că acest parteneriat va ajuta la depistarea practicilor ilegale din transportul rutier de mărfuri, iar obiectivul principal este de a stopa companiile care încalcă legislația în acest domeniu.

Follow #infotrucker